Στην βουλή το θέμα της φορολόγησης των αγροτών από τον Μιχάλη Τζελέπη

-Τζελέπης-2010.jpg

 Επίκαιρη Ερώτησή, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ Ν. Σερρών, κ. Μιχάλης Τζελέπης έφερε στην Βουλή τα ζητήματα που αφορούν την «φοροεισπρακτική και εισφοροεισπρακτική καταιγίδα για τους αγρότες και την μη έγκαιρη καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης του 2015».

Στην αρχή της Επίκαιρης Ερώτησής του, ο Βουλευτής τονίζει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι: «Για την ανάταξη της οικονομίας της χώρας και την επίλυση του δημοσιονομικού προβλήματος πρωταρχική σημασία έχει η ενίσχυση των παραγωγικών κλάδων της οικονομίας και ένας από αυτούς είναι ο κλάδος του πρωτογενούς τομέα».

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Τζελέπης η ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΑΙΚΗ διακυβέρνηση είναι υπεύθυνη «για την διακοπή της ομαλής καταβολής των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων καθώς τα αποθεματικά των ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ, 450 εκ € περίπου μεταφέρθηκαν στην τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με τα capital controls όπου σταμάτησε κάθε χρηματοδότηση της παραγωγής και των εξαγωγών. Η κατάσταση αυτή δημιούργησε για πρώτη φορά μετά το 2009 επιβράδυνση των εξαγωγών»

Επίσης, στην Επίκαιρη Ερώτησή του, ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι: «με την υπογραφή του 3ου μνημονίου Τσίπρα-Καμένου προβλέπεται μια φοροεισπρακτική και εισφοροεισπρακτική καταιγίδα για τους αγρότες και γενικά τους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα. Τα μέτρα αυτά συνδυαζόμενα με την συνέχιση των capital controls αποτελούν ένα εκρηκτικό υφεσιακό μείγμα που επιδεινώνει την κατάσταση στον πρωτογενή τομέα αποδιοργανώνοντας τον παραγωγικό ιστό που με τόσο κόπο προστατεύθηκε. Αυτή την στιγμή, όπου αρχίζει η νέα καλλιεργητική περίοδος η κατάσταση γίνεται ακόμη κρισιμότερη γιατί λόγω της καθυστέρησης καταβολής των ενισχύσεων 2015, αποζημιώσεων 2014 και 2015, έλλειψης δανεισμού, αλλά και των νέων ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα οι αγρότες δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα σποράς για τις καλλιέργειες και διατροφής των ζώων για τον επερχόμενα χειμώνα».

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Τζελέπης ζητάει από τον Υπουργό να τον ενημερώσει με ποια ισοδύναμα προτίθεται η Κυβέρνηση να αντικαταστήσει τα μέτρα του τρίτου μνημονίου που αποτελούν φοροεισπρακτική και εισφοροεισπρακτική καταιγίδα για τους αγρότες, όπως επίσης και την χρονική περίοδο που αναμένεται να καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση του 2015.

Βάση του άρθρου 130 του Κανονισμού της Βουλής, αναμένεται ως είθισται να καθοριστεί εντός 10 ημερών η ημερομηνία συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης του Βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, κ. Μιχάλη Τζελέπη, όπως επίσης και ο κύκλος συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής. 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top