Στην Κεντρική Μακεδονία το 60% των προσφύγων .Επιστολή των δημάρχων στον Αλ Τσίπρα

kentro.26.4.708.jpg

Να σταματήσει η μεταφορά και εγκατάσταση προσφύγων στην Κεντρική Μακεδονία ζητούν οι δήμαρχοι της περιοχής και ζητούν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Με ανοιχτή επιστολή, μετά από την έκτακτη συνεδρίασή της, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό για το προσφυγικό, όπως και να σταματήσει η είσοδος και εγκατάσταση προσφυγικών πληθυσμών στην Κεντρική Μακεδονία, στην οποία όπως αναφέρει, έχει ήδη συσσωρευθεί περισσότερο από το 60% των προσφύγων.

Ακόμη, η ΠΕΔΚΜ ζητά να ενημερωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση για τον υπάρχοντα σχεδιασμό διαχείρισης των προσφυγικών ροών, να υπάρξει δίκαιη, ισόρροπη και γεωγραφικά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλη την έκταση της χώρας, με την αυτονόητη εξαίρεση των ευαίσθητων περιοχών. Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει την ανάγκη να λειτουργήσει έστω και ένας χώρος στην ανατολική πλευρά του πολεοδομικού συγκροτήματος.

Από την άλλη, ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμιος Φωτόπουλος, με αφορμή τις πληροφορίες για εγκατάσταση προσφύγων σε βιομηχανικά κτίρια της περιοχής του Καλοχωρίου και της Σίνδου, προειδοποίησε: «Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε καμία μονομερή ενέργεια της κυβέρνησης για το προσφυγικό».

Σε ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος τόνισε ότι οι χώροι που επιλέγονται οι ακατάλληλοι, δεν διαθέτουν βασικές υποδομές και γειτνιάζουν με επαγγελματικούς χώρους. Πέρα από αυτό, η αντίθεσή του οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι «οι πληθυσμοί των προσφύγων που η κυβέρνηση έχει φέρει στο δήμο Δέλτα, είναι υπέρμετρα δυσανάλογοι με τον τοπικό πληθυσμό και σε καμία περίπτωση δεν πληρούται ο όρος της αναλογικής κατανομής».

iefimerida.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com