Στις Σέρρες μετά το ΠΑΣΧΑ 10 ασυνόδευτα κορίτσια προσφυγόπουλα

23fd8fb86928fa6f22ec1b528e3d0a63_XL.jpg

Σαράντα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναμένεται να φτάσουν, μετά το Πάσχα, σε δομές που έχουν δημιουργηθεί στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, Συλβάνα Καρασαββίδου, στις 5 και 6 Μαϊου θα υλοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την προετοιμασία του προσωπικού που επιλέχθηκε, σε συνεργασία με τα Παιδικά Χωριά SOS, για να στελεχώσει τις δομές αυτές. «Αμέσως μετά αναμένονται και τα παιδιά», σημειώνει.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής οικονομικών του Κέντρου, Κώστας Μουσμούτης, επισημαίνει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι οι απαραίτητες προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Ειδικότερα, τριάντα ασυνόδευτα αγόρια θα φιλοξενηθούν στο χώρο που δημιουργήθηκε σε ένα από τα κτίρια του πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης, «Άγιος Παντελεήμων» που βρίσκεται στο 7ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης Λαγκαδά. Δέκα ασυνόδευτα κορίτσια θα φιλοξενηθούν σε ξενώνα εντός του αύλειου χώρου του Ιδρύματος για Παιδιά με Ειδικές Ανάγκες στις Σέρρες. Οι ξενώνες που έγιναν στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες ανήκουν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας και υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Όλο το προσωπικό αποτελείται από πτυχιούχους επιστήμονες με γνώσεις ξένων γλωσσών. Τις δομές θα στελεχώσουν διερμηνείς, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, γυμναστές, φιλόλογοι και φροντιστές» αναφέρει η κ. Καρασαββίδου και προσθέτει: «οι άνθρωποι που θα αναλάβουν την φροντίδα των ασυνόδευτων παιδιών θα πρέπει πρώτα να κατανοήσουν την κουλτούρα τους αλλά και να τους μεταφέρουν στοιχεία της ελληνικής παιδείας ώστε να καταστούν πρεσβευτές της χώρας μας όπου και αν βρεθούν».

Για το καθημερινό πρόγραμμα των ασυνόδευτων παιδιών διευκρινίζει ότι θα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, ενώ υπογραμμίζει ότι το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας βρίσκεται σε συνεργασία με νομικούς ώστε να δρομολογηθεί η επανένωση των ασυνόδευτων με τις οικογένειές τους.

http://www.thestival.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com