Στον τόπο θυσίας του Ήρωα Λοχία Δημήτριου Ίτσιου o Κώστας Γκιουλέκας

13895063_10153881979623107_8175737484944020256_n.jpg

Επίσκεψη  στον τόπο που θυσιάστηκε ο λοχίας Δημήτριος ίτσιος πραγματοποίησε ο βουλευτής και πρώην υπουργος κ Κώστας Γκιουλέκας . 

Διαβάστε τι έγραψε ο δημοσιογράφος στον προσωπικό του λογαριασμό στο F/B

Μετά από δύσκολη ανάβαση σε υψόμετρο 1.650 μέτρων με 4×4, φτάσαμε στην Ομορφοπλαγιά του Μπέλες… Εκεί όπου ένα απομεινάρι της Γραμμής Μεταξά, το φαγωμένο από τις σφαίρες και τις οβίδες πολυβολείο Π8 μαρτυρά την ηρωϊκή θυσία ενός πραγματικού Έλληνα, του Λοχία Δημήτριου Ίτσιου!
Ξημερώματα της 6ης Απριλίου 1941, ο Λοχίας Ίτσιος, ως άλλος Λεωνίδας, απέκρουε με το πολυβόλο του τις λυσσασμένες απόπειρες των Γερμανών για κατάληψη του οχυρού του. Το συγκεκριμένο πολυβολείο κάλυπτε την υποχώρηση των Ελλήνων στρατιωτών και η αποστολή του ήταν να αντέξει όσο περισσότερο χρόνο μπορούσε… Περίπου 38 χιλιάδες φυσίγγια ανάγκασαν τους Γερμανούς να θυσιάσουν πάνω από 250 άνδρες… Ο έφεδρος Λοχίας άντεξε μέχρι να του τελειώσουν τα πυρομαχικά… Όταν οι σφαίρες πλέον σώθηκαν, αναγκαστικά παραδόθηκε.
Ο επικεφαλής Γερμανός αξιωματικός αφού του έδειξε το έργο του (τα πτώματα 250 περίπου Γερμανών στρατιωτών) διέταξε τους άνδρες του να αποδώσουν τιμές και εν συνεχεία εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Ήρωα Λοχία με μια σφαίρα στο κεφάλι…
Ο Λοχίας Ίτσιος αντιμετώπισε μόνος του σαν παλικάρι την πολεμική μηχανή των Ναζί και θυσιάστηκε για την πατρίδα και το καθήκον… Η καρδιά του χτυπούσε για τα αδέρφια του! Πολεμούσε για όλους τους Έλληνες!
Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα που ο υιός του (ήταν τεσσάρων χρονών όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του) μου εμπιστεύθηκε το μετάλλιο ανδρείας του Ήρωα το οποίο εκτίθεται στην μόνιμη συλλογή μου στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Η επίσκεψη στον τόπο της θυσίας του ένα πραγματικό προσκύνημα…
Ένα κομμάτι Αθανασίας, Μνήμης και Δόξας στον Ήρωα Λοχία Δημήτριο Ίτσιο!

Μοιραστείτε το

2 thoughts on “Στον τόπο θυσίας του Ήρωα Λοχία Δημήτριου Ίτσιου o Κώστας Γκιουλέκας”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top