Συγκλονιστικό: 5 τηλεοπτικά κανάλια στις Σέρρες !

TV1.jpg

%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b8ΕΝΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Από Τον Ιορδάνη Ξανθόπουλο

Ένας και πλέον χρόνος πέρασε από τότε που το τηλεοπτικό τοπίο του Ν.Σερρών συρρικνώθηκε στα δύο μόνο κανάλια που ακόμη εκπέμπουν. Ένας και πλέον χρόνος που η ενημέρωση και η ψυχαγωγία φτώχυναν, που οι τηλεθεατές έχασαν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερις ή πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς, που μέχρι τότε λειτουργούσαν.

Κάποιοι με ευκολία είπαν: «Ε! Ο Νομός Σερρών δεν αντέχει περισσότερα ΜΜΕ. Τα δύο κανάλια είναι μια χαρά». Κάποιοι άλλοι έσπευσαν να κατηγορήσουν τους υπεύθυνους για τη διαχείριση των σταθμών που έκλεισαν και κάποιοι τρίτοι συμβιβάστηκαν με την άποψη ότι η οικονομική κρίση έφερε τούτη την καταστροφή.

Πίσω από το μαύρο ενός τηλεοπτικού σταθμού υπάρχει πρώτα η οικονομική παράμετρος που πλήττει εργοδότες και εργαζόμενους, υπάρχει η ανεργία αλλά κυρίαρχα υπάρχει μια φωνή που σιωπά, ειδήσεις που σκοτώνονται κι επιλογές που ελαχιστοποιούνται.

Κι όλα αυτά συνέβησαν πριν ακόμη η κυβέρνηση νομοθετήσει για τα περιφερειακά κανάλια και πριν ακόμη ξεκαθαρίσει ο τηλεοπτικός χάρτης της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα κανένας ή σχεδόν κανένας δεν γνωρίζει επακριβώς το σχεδιασμό και τις προθέσεις του κ.Παππά, ο οποίος ισχυρίζεται πως θέλει να βάλει τάξη στα ΜΜΕ της χώρας.

Πόσο μπορεί να γίνει όλο αυτό το νοικοκύρεμα χωρίς να υπάρχουν παράπλευρες απώλειες είναι ένα ερώτημα που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει μέχρι στιγμής. Η πολυφωνία είναι ο ζητούμενο και πρέπει να συμβαδίζει με τη νομιμότητα. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Εκείνο που ξενίζει και μαυρίζει τις προσδοκίες του κοινού είναι ο περιορισμός των καναλιών σε αριθμό, που αυθαίρετα ένας Υπουργός έθεσε ως όριο. Αυτός  περιορισμός δεν μπορεί να συμβαδίσει με τη δημοκρατία, την ελευθερία και το δικαίωμα της έκφρασης.

Η πολυφωνία και ο πλουραλισμός αποτελούν τη βάση της ενημέρωσης. Και ενημέρωση με περιορισμούς γίνεται στρεβλή ενημέρωση.

dsc01881

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top