Συλ.κιν.αναπ Ν.σερρων : Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά!

c7b1fe08fac9f41c1a2b5cc0c1c83ae4_XL.jpg

Η κυβέρνηση Σύριζα – Ανέλ ετοιμάζει νέα μείωση συντάξεων και νέα αύξηση στη φορολογίας του λαϊκού εισοδήματος, με σκοπό να κλείσει την περιβόητη αξιολόγηση.

Οι νέες αντιδραστικές ρυθμίσεις είναι ενταγμένες στο συνολικότερο σχεδιασμό καρατόμησης της πρόνοιας και της κοινωνικής ασφάλισης. Τα σχέδια αυτά δρομολογήθηκαν με τη συνθήκη του Μάαστριχτ και έκτοτε υλοποιούνται σταδιακά σε όλη την Ε.Ε, προσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Στη χώρα μας προωθούνται εντονότερα μέσω των τριών μνημονίων που υλοποιούν οι ελληνικές κυβερνήσεις και συγκεκριμενοποιούνται κάθε φορά από τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα και τους διάφορους εφαρμοστικούς νόμους που τα συνοδεύουν.

Στα πλαίσια αυτά για πρώτη φορά σχεδιάζεται η επιβολή εισφοράς αλληλεγγύης στα επιδόματα των ΑμεΑ, αν ο συνάδελφος έχει ποσοστό αναπηρίας κάτω του 80% ή έχει πάνω από 80% και δεν είναι κινητικά ανάπηρος ή τυφλός. Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι προϊόν της εφαρμογής του ν. 4172/2013 που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση, ο οποίος ορίζει ότι αποτελούν εισόδημα όλα τα επιδόματα που καταβάλλονται μόνιμα ή περιοδικά από σταθερή πηγή προέλευσης. Είναι πλέον στη διακριτική ευχέρεια του υπουργείου να απαλλάσσει από τη φορολόγηση τα επιδόματα των ΑμεΑ, όπως έκανε πέρσι μέσω εγκυκλίου της  γενικής γραμματείας εσόδων, πράγμα που αρνείται να πράξει φέτος. Όπως γίνεται αντιληπτό ετοιμάζονται συνολικότερες αντιδραστικές αλλαγές στη φορολόγηση των επιδομάτων για τα ΑμεΑ.

Παράλληλα στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΕΚ και υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση, προβλέπονται περικοπές στην πρόνοια ύψους 1,8 δις Ευρώ. Αυτό σημαίνει πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα επιχειρηθούν περικοπές στα επιδόματα, με παράλληλη κατάργηση διάφορων προνοιακών προγραμμάτων και κλείσιμο ή ιδιωτικοποίηση πολλών προνοιακών ιδρυμάτων.

 

Οι προνοιακές παροχές αποτελούν προϋπόθεση για να ζούμε με αξιοπρέπεια. Ο χαρακτηρισμός των αναπηρικών επιδομάτων ως εισόδημα, δηλαδή ως μέσο βιοπορισμού αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια. Τα επιδόματα πρέπει να δίνονται με σκοπό την κάλυψη των εξόδων που απαιτεί η αντιμετώπιση της κάθε ασθένειας, την αναπλήρωση των εξόδων που απορρέουν από τη μη αυτοεξυπηρέτηση του δικαιούχου, τις επιπλέον δυσκολίες που γεννά η κάθε πάθηση στην ανεύρεση εργασίας και τη διευκόλυνση του δικαιούχου να ζει ως ισότιμο μέλος της κοινωνίας.

 

Συνάδελφοι

 

Οι περικοπές των παροχών του κράτους προς τα ΑμεΑ είναι πάγια απαίτηση του Δ.Ν.Τ, της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ, αλλά και των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων. Μέσω των περικοπών επιδιώκουν δύο πράγματα. Πρώτον να αποσυρθεί το κράτος από τις παροχές προς τα ΑμεΑ και αυτές να παραδοθούν στην κερδοσκοπική δράση των διάφορων επιχειρηματικών κολοσσών (π.χ εμπορευματοποίηση υγείας, πρόνοιας, ειδικής αγωγής κ.α). Δεύτερον να εξοικονομηθούν χρήματα από το κράτος, ώστε να διευκολυνθεί η χρηματοδότηση των μεγάλων επιχειρήσεων.

Κεντρικός στόχος του όλου εγχειρήματος είναι να τονωθεί η αγορά και να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη. Αυτή είναι και η μεγαλύτερη απόδειξη πως το πέρασμα στην ανάπτυξη θα σημάνει την ολοκλήρωση μιας κοινωνίας ζούγκλας.

 

Πρόσθετα η επίτευξη της ανάπτυξης σχετίζεται και με τη συμμετοχή της χώρας στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Έτσι η κυβέρνηση χαιρέτησε την επίθεση των Η.Π.Α στη Συρία, παραχωρεί το ελληνικό έδαφος στο ΝΑΤΟ για τις επιχειρήσεις του σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική (τα πλοία που βομβάρδισαν τη Συρία ελλιμενίστηκαν πριν λίγο καιρό στο λιμάνι της Σούδας), ξοδεύει για λογαριασμό του ετησίως το 2% του ΑΕΠ της χώρας (για φέτος 3,8 δις Ευρώ). Δηλαδή το ελληνικό κράτος δαπανά για του πολέμους του ΝΑΤΟ ποσό ίσο με αυτό που θα περικοπεί από τα νέα μέτρα. Η τακτική αυτή της κυβέρνησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη για το λαό αφού εμπλέκει τη χώρα όλο και πιο ενεργά στους πολέμους που γίνονται στα κράτη της περιοχής. Οι πόλεμοι αυτοί είναι ξένοι προς τα συμφέροντα των λαών. Αφορούν το πώς θα μοιραστεί η πίτα των αγωγών, των εμπορικών οδών, του ορυκτού και ενεργειακού πλούτου, συνολικότερα της «αγοράς» ανάμεσα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους διαφόρων χωρών. Γι’ αυτό και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε ευσυνείδητο άνθρωπο

 

Συνάδελφοι

 

Η κυβέρνηση, οι επιχειρηματικοί όμιλοι και οι εταίροι τους σε Η.Π.Α και Ε.Ε προσπαθούν να μας πείσουν να αποδεχτούμε τους σύγχρονους καιάδες. Μας λένε ότι πρέπει να θυσιαστούμε στο βωμό μιας ανάπτυξης που δε θα ωφελήσει ούτε εμάς ούτε τον υπόλοιπο λαό. Μας κοροϊδεύουν ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος πέρα από τη βαρβαρότητα που βιώνουμε σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη δίνουν τη δυνατότητα για να ζήσουμε με πολύ καλύτερους όρους και προϋποθέσεις.

Τους απαντάμε ότι δε γελιόμαστε! Ξέρουμε πολύ καλά ότι η ζωή είναι εφικτή και ο καιάδας δεν είναι μονόδρομος. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να πάψουν να κυριαρχούν στην οικονομία οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, να φύγει μακριά η χώρα από δολοφονικούς οργανισμούς όπως το ΔΝΤ, το ΝΑΤΟ, ο ΟΟΣΑ, η Ε.Ε, η Παγκόσμια Τράπεζα κ.α, και ο λαός να σταματήσει την πληρωμή ενός δημοσίου χρέους που δε δημιούργησε και δεν ωφελήθηκε από αυτό.

Παρά τις δυσκολίες δε σταματάμε να αγωνιζόμαστε. Ξέρουμε ότι μόνοι μας δε μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και μετέχουμε στην προσπάθεια για την ισχυροποίηση της μεγάλης συμμαχίας των εργατών – των βιοπαλαιστών αγροτών – των μικρών ΕΒΕ, αναπόσπαστο μέρος της οποίας είμαστε τα ΑμεΑ και οι οικογένειες μας. Αυτή η συμμαχία μπορεί να διαλύσει τους σύγχρονους καιάδες, να πάρει πίσω όλα όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα χρόνια και να διαμορφώσει τους όρους για ζωή με βάση τις τεράστιες δυνατότητες που δίνουν η επιστήμη και η τεχνολογία. Ο λαός μόνο ενωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τους δυνάστες του!

 

  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη μέρα δράσης ενάντια στις περικοπές στην πρόνοια και την κοινωνική ασφάλιση που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Υγειονομικών, Χρονίως Πασχόντων και Ευπαθών ομάδων. Σάββατο 29/04 11:00 π.μ. Πλ. Ελευθερίας.

 

  • Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς. Ο Σύλλογος μας θα δηλώσει παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Δευτέρα 01/05 10:30 π.μ. Πλ. Ελευθερίας.

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com