Συμφωνούν Ξανθόπουλος – Μεγαλομύστακας

-λήψης-1-1.jpg

Η Ελλάδα φίλες και φίλοι είναι η χώρα στην οποία επικρατεί κατεξοχήν το απόλυτο χάος σε όλα τα πράγματα, σε όλους τους τομείς. Και μπορεί από κάποιες τέτοιες καταστάσεις οι συνέπειες να είναι απλώς ενοχλητικές (σσ γραφειοκρατία, ουρές σε τράπεζες), ωστόσο, σε κάποια άλλα πράγματα ο αντίκτυπος της «αλαζονείας» μας μπορεί να αποβεί μοιραίος και οδυνηρός.

Πιο συγκεκριμένα, άπαντες γνωρίζουμε ότι μόλις συμπληρώσουμε το 65ο έτος της ηλικίας, οφείλουμε ανά τρία χρόνια να ανανεώνουμε το δίπλωμά μας προσκομίζοντας πάντα τις απαραίτητες βεβαιώσεις από τις σχετικές ιατρικές εξετάσεις που κάναμε. Έτσι, δίνεται εκ νέου η δυνατότητα στους ανθρώπους πιο προχωρημένης ηλικίας να φέρουν άδεια οδήγησης σε ισχύ και να κρατούν μία θέση στο βολάν κάποιου αυτοκινήτου.

Σας ερωτώ ευθέως και ευθαρσώς ; «Πόσες φορές δυσανασχετήσατε με κάποιο προπορευόμενο όχημα, το οποίο οδηγούσε κάποιος ηλικιωμένος; Άλλες πόσες κινδυνεύσατε από κάποιο οδηγικό σφάλμα ή παράλειψη ενός τέτοιου οδηγού;» Αναμφίβολα πολλές. Δεν τα βάζω μαζί τους, δεν βγάζω ρατσισμό για την Τρίτη Ηλικία. Μακριά από εμένα τέτοιες σκέψεις. Μένω και δίνω έμφαση σε δύο παραμέτρους:

 

Α) Λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, αφαιρούνται διπλώματα λόγω ακαταλληλότητας;

Β) Γιατί να μην υπάρχει σωστή νοοτροπία στον 80χρονο Έλληνα οδηγό να εγκαταλείψει το τιμόνι την κατάλληλη χρονική στιγμή, στη σωστή ηλικία;

Γ) Γιατί πρέπει εμείς οι Ελληναράδες να είμαστε σε όλα ικανοί;

ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ την αλήθεια. Το να παραδώσετε το δίπλωμα δεν σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της ανεξαρτησίας και της ζωής σας!

 

Άποψη : Ιορδάνης Ξανθόπουλος /  Φιλόλογος – Δημοσ/φος

 

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top