ΣΥΡΙΖΑ Σερρών . Τα πλαστά πτυχία και οι πλαστές πολιτικές του Κυριάκου Μητσοτάκη

-Σερρών-701x526.jpg

Με δελτίο τύπου η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Σερρών τοποθετείται στον θόρυβο των τελευταίων ημερών για την επανεξέταση των δημοσίων υπαλλήλων που φέρεται να κατέχουν πλαστά πτυχία . Η ανακοίνωση είναι σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος αφού όπως αναφέρεται <<Η Ν.Δ  και οι όψιμοι φίλοι της φαίνεται ότι μας θεωρούν  για ηλίθιους. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ιστορία με τα πλαστά πτυχία και την δήθεν δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στους πλαστογράφους.>>

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Η Ν.Δ  και οι όψιμοι φίλοι της φαίνεται ότι μας θεωρούν  για ηλίθιους. Δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η ιστορία με τα πλαστά πτυχία και την δήθεν δεύτερη ευκαιρία που δίνεται στους πλαστογράφους.

Η πλαστογραφία είναι κακούργημα, οι πλαστογράφοι πρέπει να διωχθούν ποινικά και αυτό είναι υπόθεση του εισαγγελέα. Όσοι δε από αυτούς έκαναν χρήση πλαστού πτυχίου για να προσληφθούν στο δημόσιο, πρέπει να απομακρυνθούν. Αυτό είναι υπόθεση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τι σχέση έχουν όμως αυτά με την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να εφαρμόσει τον Ν.3557/2007; Καμία απολύτως!

Ο Ν.3557/2007 (επί Μαριέττας Γιαννάκου) προβλέπει νέες εξετάσεις για τους πτυχιούχους ιδιωτικών ΤΕΕ, για τα οποία υπήρχαν καταγγελίες για σοβαρές παραβάσεις και τους αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας. Η αφαίρεση της άδειας αυτών των ΤΕΕ δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοι των πτυχίων παρανόμησαν ή ότι τα πτυχία τους είναι πλαστά. Σημαίνει ότι το υπουργείο Παιδείας, εμπράκτως (δια της ψήφισης του Ν.3557) αμφισβητεί τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την χορήγησή τους και δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στους κατόχους τους να αποδείξουν ότι δίκαια τα κατέχουν. Τι κάνει σήμερα το υπουργείο Παιδείας;

Επιδιώκει να εφαρμόσει τον νόμο του 2007 (της Ν.Δ. δηλαδή) που οι κυβερνήσεις από το 2007 έως σήμερα δεν εφάρμοσαν. Εξετάσεις που δεν έγιναν ποτέ από τους υπουργούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αναζητά τρόπους να τις κάνει σε εύλογο χρόνο. Κάπου εδώ εμφανίζονται οι ένοχοι, για την παράταση της εκκρεμότητας, για να ζητήσουν τα ρέστα.

Ας συνεχίσουν έτσι, μας διασκεδάζουν.

Σέρρες 27/05/2016

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΣ Ν.Ε. ΣΕΡΡΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

http://www.minadmin.gov.gr/?p=16522

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com