ΣΥΡΙΖΑ Σερρών . Υποσχέσεις; για το μέλλον της ΕΒΖ

PROEDROS-EBZ.jpg

Ομιλία με θέμα την προοπτική του εργοστασίου ζάχαρης των Σερρών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 7 Νοεμβρίου από τον πρόεδρο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης κ. Χρήστο Ρώσσιο.Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σερρών και διοργανώθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών. Ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος πριν πραγματοποιήσει την ομιλία του απάντησε σε δημοσιογραφικά ερωτήματα.

Συνάντηση με την Συνεταιριστική Τράπεζα

Αρχικά έκανε γνωστό ότι είχε συνάντηση με την διοίκηση της συνεταιριστικής Τράπεζας Σερρών όπου συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας και στήριξης των τευτλοπαραγωγών του Νομού. Ο πρόεδρος της ΕΒΖ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της συνάντησης, αρκέστηκε μόνο να αναφέρει ότι θα μιλήσει εξειδικευμένα όταν θα έρθει η ώρα.Αναφερόμενος στις οφειλές της Βιομηχανίας προς τους παραγωγούς,υποσχέθηκε ότι έως το τέλος του μήνα θα γίνει η εξόφληση των παλιών οφειλών(2015) και στο τέλος της χρονιάς οι οφειλές της φετινής παραγωγής.Εκτίμησε ότι τα δυο αυτά στοιχεία θα είναι δείγμα συνέπειας της σημερινής διοίκησης που θα εμπεδώσει κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Βιομηχανίας και των τευτλοπαραγωγών.Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το Εργοστάσιο των Σερρών θα λειτουργήσει μέσα στο 2017γιατί είναι βούληση της κυβέρνησης και της διοίκησης. Παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος ότι η συνεργασία της Βιομηχανίας με την Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχιστεί με επιτυχία αποδίδοντας καρπούς .«Το Σχέδιο που μας πρότεινε η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά με μεγάλη επιτυχία μέχρι τώρα και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε έτσι.Ελπίζω ότι σύντομα θα γίνει ο διεθνής διαγωνισμός για τα εργοστάσια της Σερβίας. Η διοίκηση της ΕΒΖ είναι ικανοποιημένη από τη συνεργασία θεωρούμε ότι θα συνεχιστεί σε όλα τα επίπεδα δείχνοντας ο ένας συνέπεια απέναντι στον άλλον».Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Ρώσσιος ανακοίνωσε στους παραγωγούς ότι στα άμεσα σχέδια της ΕΒΖ είναι παραγωγή φρουκτόζης.
« Όλα θα κριθούν στο τέλος του 2016»

Θέλοντας να αποτιμήσουμε την εικόνα της επίσκεψης( και τις ανακοινώσεις του Χρήστου Ρώσσιου) στο στρατόπεδο των τευτλοπαραγωγών του Νομού Σερρών απευθυνθήκαμε τον αγρότη- τευτλοπαραγωγόΧρήστο Βαρούτη ο οποίος δήλωσε στο «Σ.Θ» τα εξής:«Θα είμαστε δίπλα στη διοίκηση της ΕΒΖ αν τηρηθούν τα όσα εξήγγειλε ο πρόεδρος της Χρήστος Ρώσσιος, δηλαδή να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. Ότι έως 30 Οκτωβρίου 2016 θα πληρωθεί το υπόλοιπο των περσινών πληρωμών και έως 31 Δεκεμβρίου 2016 οι οφειλές της φετινής παραγωγής. Αν πληρώσει η ΕΒΖ και η ομάδα παραγωγών και ο σύλλογος τευτλοεξαγωγέων θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να σπαρθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στρέμματα τεύτλα ώστε να λειτουργήσει το Εργοστάσιο των Σερρών το 2017. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαστε κάθετα απέναντι στην διοίκηση και τον πρόεδρο».

Χαιρετισμός από εκπρόσωπο του Μ. Τζελέπη
Σημειώνεται ότι την εκδήλωση συντόνισε το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Κυριακίδης ενώ χαιρέτισε ο εκπρόσωπος του βουλευτή της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Μιχάλη Τζελέπη κ. Παρασκευάς Κράλλης. Ο Μιχάλης Τζελέπης στον χαιρετισμό που διαβάστηκε από τον εκπρόσωπο του τόνισε ότι το μέλλον της τευτλοκαλλιέργειας αφορά όλους τους κατοίκους του Νομού. Διαβεβαίωσε ότι ως βουλευτής και ως απλός πολίτης θα είναι συμπαραστάτης σ’ όλες τις αποφάσεις που θα ληφθούν για τη συνέχιση της λειτουργίας της ΕΒΖ.

 Του Δημητρίου Γ. Νάτσιου

sertharros.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com