Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών : Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ στις Σέρρες

13770477_657909077690708_7827870250581025377_n.jpg

Την Τρίτη 4 Ιουλίου επισκέπτεται τον Δήμο Σερρών ο κ. Γιοαχίμ Φούχτελ  γνωστός  στους εργαζόμενους στους Δήμους από παλαιότερες  επισκέψεις του και από τις αντιδράσεις συνδικαλιστών της ΠΟΕ ΟΤΑ αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι τα δικαστήρια.

Στην τελευταία του επίσκεψη στην χώρα μας το 2016, η ΠΟΕ ΟΤΑ σε ανακοίνωση της μεταξύ άλλων αναφέρει:

“…Από το 2010 και μετά, και καθ’ όλη τη διάρκεια της μνημονιακής περιόδου, το περιβάλλον της Καγκελάριου Μέρκελ σε συνεργασία με το εγχώριο πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα έκλεισαν πολλά «deals» και δρομολόγησαν ακόμα περισσότερα.

Ειδικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία έχει παίξει ο απεσταλμένος της Καγκελαρίας «παλιός μας γνώριμος», Γιοακίμ Φούχτελ.

Ο Γερμανός εντεταλμένος έχει ήδη κάνει τις «απαραίτητες» επαφές με Υπουργούς, Βουλευτές και Δημοτικούς Άρχοντες και συνέστησε οργανωμένο δίκτυο για λογαριασμό μεγάλων Γερμανικών εταιρειών.

Για τις χρυσές «μπίζνες» που ήδη έχουν ξεκινήσει στην Ελλάδα οι Γερμανοί, χρησιμοποιούν ως πρόκριμα την Ελληνογερμανική Συνέλευση, το φορέα δηλαδή που δημιουργήθηκε προκειμένου να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ Δήμων και Περιφερειών των δύο χωρών.

Αν και επίσημα ως στόχος εμφανίζεται η ανταλλαγή εμπειριών και η προσφορά τεχνογνωσίας για τον εκσυγχρονισμό και την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, ο πραγματικός σκοπός είναι άλλος: Να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα εγχώρια και ξένα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα ιδιαίτερα στον τομέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων και της Ενέργειας στέλνοντας τον λογαριασμό στους Έλληνες πολίτες.
Από την άλλη και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. (χωρίς αυτό να μας προκαλεί καμία έκπληξη) σε συνέχεια όλων των προηγούμενων δείχνει μεγάλη προθυμία για μια πολύπλευρη συνεργασία με τους «φιλέλληνες Γερμανούς….»

Να θυμίσουμε ότι το 2014 ο κ.Φούχτελ είχε ζητήσει με οκτασέλιδο ερωτηματολόγιο την περιουσιακή κατάσταση των Δήμων, έντυπο που έφερε στην επιφάνεια η ΠΟΕ ΟΤΑ. Σε σχετική της τότε ανακοίνωση ανέφερε:«..Ο κ. Φούχτελ και η παρέα του, που υποστηρίζεται από εγχώριους υποτελείς των δανειστών και των συμφερόντων που εξυπηρετούν, συμπεριφέρονται ως σύγχρονοι κατακτητές της Ελλάδας. Θέλουν να γνωρίζουν λεπτομερώς ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία του κάθε δήμου και περιφέρειας, ποιες είναι οι υποδομές που διαθέτει και ποια η τοπική κοινωνική κατάσταση, με στόχο να καταστρώσουν το σχέδιο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας…»

Για εμάς τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ ο κ.Φούχτελ εκπροσωπεί τα  Ελληνογερμανικά Ιδιωτικά συμφέροντα  που στοχεύουν σε ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και περιουσίαςτων Δήμων, σε συρρίκνωση εργασιακών δικαιωμάτων και κεκτημένων και σαν τέτοιος είναι ανεπιθύμητος.

Όσο για την «Ελληνογερμανική Συνέλευση» στα πλαίσια της οποίας επικαλείται ο Δήμαρχος την επίσκεψη Φούχτελ στο Δημαρχείο Σερρών, έχουμε να επισημάνουμε:

α) Ακόμη και η ονοματοδοσία «Ελληνογερμανική Συνέλευση» είναι ατυχής!

Οι Συνελεύσεις είναι ανοιχτές διαδικασίες. Δεν νοούνται συνελεύσεις  με κλειστές πόρτες.

β) Είμαστε χορτάτοι από «Ελληνογερμανική  συνεργασία» τα τελευταία χρόνια των μνημονίων από όσες κυβερνήσεις περάσανε.

Καλύτερα να μην την δούμε και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γενικός Γραμματέας

Κατιρτζόγλου Ελευθέριος                                            Παπαποστόλου Δημήτρης»

 

Μοιραστείτε το

One thought on “Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Σερρών : Ανεπιθύμητος ο Φούχτελ στις Σέρρες”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top