Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Σερρών .Το τρίτο μνημόνιο, επιταχύνει και διευρύνει την φτωχοποίηση του εργαζόμενου λαού

sintaxiouxoi_ser.jpg

Εμείς οι συνταξιούχοι, μέλη του σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Σερρών, που παραβρεθήκαμε στην χρονιάτικη Γ.Σ. του σωματείου μας, αφού ακούσαμε την εισήγηση και τις ομιλίες των μελών, διαπιστώνουμε ότι:

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιτέθηκε με ιδιαίτερο ζήλο στα κατεκτημένα,  με αγώνες και θυσίες, δικαιώματα μας.Η περικοπή των συντάξεων, η δυσβάστακτη φορολογία και η  κατάργηση μιας σειράς δικαιωμάτων μας, είναι τα μόνιμα εργαλείαγια την τόνωση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

Η εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, το οποίο ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιταχύνει και διευρύνει  την φτωχοποίηση του εργαζόμενου λαού και διευκολύνει την συγκεντροποίηση κεφαλαίων σε ακόμη  λιγότερα χέρια.Είναι το βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση μισθών (υτποκατώτατος μισθός), συντάξεων, κατάργηση μιας σειράς κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καταστροφής των εργασιακών σχέσεων κ.λ.

Όλο το αστικό πολιτικό σύστημα είναιυπεύθυνο, για την μεγάλη ληστεία που γίνεται σε βάρος των συνταξιούχων, εργαζόμενων και αυτοαπασχολούμενων, γιατί όλα τα κόμματα που στηρίζουν την ΟΝΕ-ΕΕ  είναι στην κυβέρνηση και την αξιωματικήαντιπολίτευση, το καθένα  από την θέση που βρίσκεται και με τον τρόπο του, συμβάλει στην διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης, φορτώνοντας βάρη στην πλάτη του λαού.

Οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι τίποτε άλλο δεν  πρέπει να περιμένουν  από την ΕΕ και τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα παράμόνο την αύξηση των δινών, την διεύρυνση και το βάθεμα της φτώχιας, την συμμετοχή της χώρας μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Ένας άλλος δρόμος οικονομικής ανάπτυξης που δεν θα στηρίζεται στην ληστρική κερδοφορία, αλλά στην κάλυψη των σύγχρονων αναγκών, χωρίς εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους, όχι μόνο είναι εφικτός αλλά και αναγκαίος.

Δηλώνουμε ότι δεν νομιμοποιούμε στην συνείδηση μας την κατάργηση του ΕΚΑΣ την περικοπή της 13ης και 14ης σύνταξης, την περικοπή των επικουρικών και κυρίων συντάξεων και ότι άλλοέχει αφαιρεθεί.

Διεκδικούμε:

  • Την απόδοση στο ακέραιο της κύριες και επικουρικές συντάξεις μας και το ΕΚΑΣ.
  • Την επαναφορά της 13ηςκαι 14ης σύνταξης και ότι άλλο μας έχει αφαιρεθεί
  • Την ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων μας
  • Να μην εφαρμοστεί ο νόμος 4387/2015 που αλλάξει τον χαρακτήρα της ασφάλισης.

 

Καλούμε:

  1. Όλους τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 8 Δεκέμβρη στις 10:30 π.μ. στην πλ. Ελευθερίας.
  2. Να πάρουν μέρος στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15/12 και ώρα 5 μ.μ.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top