Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών : Καταγγελία για την μοριοδότηση των σχολικών μονάδων

21012016katalhpshathmias-960x540.jpg

Την  προσπάθεια παρέμβασης-χειραγώγησης στη διαδικασία μοριοδότησης σχολικών μονάδων από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  καταγγέλει  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Σερρών

Σε σχετική ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

   Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών «Ο  Εμμανουήλ Παπάς» σε έκτακτη συνεδρίαση του στις 13-2-2017 ασχολήθηκε με το παραπάνω  θέμα και ομόφωνα αποφάσισε τα παρακάτω:

Καταγγέλλεται η παρέμβαση-χειραγώγηση στη διαδικασία μοριοδότησης σχολικών μονάδων από την πλευρά της Διοίκησης της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Ο Διευθυντής Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλε non paper στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με αντικείμενο τη μοριοδότηση σχολικών μονάδων βασισμένο σε υποκειμενικά και αυθαίρετα κριτήρια που δεν εδράζονται στην κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με την αριθ. Φ.10/1814/209457/ΓΔ4/7-12-2016 εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ τα Π.Υ.Σ.Π.Ε σε συνεργασία με τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Όργανα  διαδικασία που προβλέπεται με το Π.Δ 50/1996, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ 100/1997, το Π.Δ 39/1998 και το Π.Δ 11/2016, διαμορφώνουν εισήγηση για την κατάταξη των σχολικών μονάδων σε κατηγορίες μετάθεσης (μοριοδότηση).

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών σύμφωνα με την παραπάνω νόμιμη διαδικασία κατέθεσε τεκμηριωμένη πρόταση μοριοδότησης των σχολικών μονάδων στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. Σερρών που με απόφαση του αποδέχθηκε την πρόταση αυτή. Δυστυχώς, η Διοίκηση της Περιφέρειας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας παρακάμπτει το δημοκρατικά εκλεγμένο συνδικαλιστικό όργανο των εκπαιδευτικών και επιχειρεί  να καθοδηγήσει σε νέα απόφαση  το ΠΥΣΠΕ Σερρών.

                                          Για  το Δ.Σ. του Συλλόγου

  Ο  Πρόεδρος                                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Στεφάνου Πασχάλης                                                                        Γιώργος  Κοντόπουλος»

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top