Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Σερρών .Η Επιστημονική ημερίδα για την παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας

unnamed-1.jpg

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών –Π.Τ Σερρών συνδιοργανώνει με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία, ημερίδα το  Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο ΄΄Ελπίδα resort΄΄ με θέμα: »Σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση-Ώμος-Γόνατο-Ποδοκνημική ».

 

Η Επιστημονική ημερίδα διοργανώνεται στα  πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας φυσικοθεραπείας που καθιερώθηκε και εορτάζεται στις 8 Σεπτεμβρίου.

 

Η Επιστημονική ημερίδα πλαισιώνεται από ομιλητές επιστήμονες που είναι γνωστοί στο Πανελλήνιο στο Επιστημονικό πεδίο της δραστηριότητάς τους.

 

Θα παρουσιαστούν οι σύγχρονες απόψεις ,οι νέες τεχνικές αρθροσκοπικής αντιμετώπισης για τις συχνότερες παθήσεις των αρθρώσεων καθώς και οι νέες τεχνικές και τα νεότερα δεδομένα στην φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση.

 

Είναι γνωστό σε όλους ότι μια επιτυχημένη αρθροσκοπική ή χειρουργική επέμβαση απαιτεί μια επιστημονικά ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση της λειτουργικότητας  της πάσχουσας άρθρωσης και την επάνοδο των ασθενών στις φυσιολογικές δραστηριότητές τους που συχνά, όταν είναι αθλητές,  είναι υψηλών απαιτήσεων .

 

Αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη ότι η διεπιστημονική συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχημένη αποκατάσταση των ασθενών. Την συνεργασία αυτή των Ορθοπαιδικών χειρουργών με  τους Φυσικοθεραπευτές προωθεί και υλοποιεί  ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών τόσο με αυτή την επιστημονική ημερίδα όσο και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις.

Πιστεύουμε ότι η ημερίδα αυτή θα συμβάλλει στην  επιστημονική κατάρτιση των Φυσικοθεραπευτών και θα ισχυροποιήσει την θέση του Φυσικοθεραπευτή στη διεπιστημονική ομάδα υγείας και η ανταλλαγή απόψεων θα  βελτιώσει την επιστημονική συνεργασία  με το εκλεκτό σώμα των Ελλήνων Ορθοπαιδικών που αποτελούν διαχρονικά τους καλύτερους Επιστημονικούς

Συνεργάτες των Φυσικοθεραπευτών.

 

 

Λυμπερίδης Πέτρος
Φυσικοθεραπευτής

Επιστημονική Ημερίδα

Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία (ΕΑΕ)

Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ)- ΠΤ Σερρών

Οργανωτική Επιτροπή

Πρόεδροι ΟΕ

Παπαδόπουλος Περικλής Λυμπερίδης Πέτρος

Μέλη Ο.Ε

Διοικητικό Συμβούλιο ΕΑΕ Διοικητικά Συμβούλια Π.Τ

Γκλιάτης Ιωάννης Καρδιτσάς Βασίλειος

Γιαννακόπουλος Χρήστος Συμεωνίδης Άγγελος

Ιωσηφίδης Μιχάλης Βαλασσάς Λαυρέντης

Σινωπίδης Χρήστος Παπαδοπούλου Ντίνα

Παπακώστας Εμμανουήλ Παλπάνας Παναγιώτης

Χουλιάρας Βασίλειος Κυρτσίδης βασίλης

Πλέσσας Σπύρος Σταμούλης Δημήτριος

Πανταζής Ευάγγελος Τερζόγλου Χάρης

Ντίσιος Ηλίας Χασιώτης Βασίλης

Επιστημονική Επιτροπή

Πρόεδροι

Γεωργούλης Αναστάσιος-Νικολάου Παντελής

Μέλη ΕΕ

Παπαδόπουλος Περικλής, Παππάς Ευάγγελο,ς Κούτρας Γεώργιος, Γιγής Ιωάννης, Κεφαλάς Χρήστος

Χαιρετισμός του Προέδρου της

Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας

 

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι Ορθοπαιδικοί και συνεργάτες Φυσικοθεραπευτές, ακολουθώντας το πνεύμα λιτότητας της εποχής, θα είμαι λιτός και στο χαιρετισμό μου.

Ως πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρίας σάς καλωσορίζω στην ημερίδα μας που διοργανώνεται για πρώτη φορά από κοινού με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φυσικοθεραπευτών, και μάλιστα στην έδρα του προέδρου του.

Σε πείσμα των καιρών και της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης, έγινε προσπάθεια να κληθούν να συμμετάσχουν διακεκριμένοι Έλληνες Ορθοπαιδικοί και Φυσικοθεραπευτές, με σκοπό το υψηλό επιστημονικό επίπεδο.

Στόχος της ημερίδας είναι η ενημέρωση και η συνεχιζόμενη εκπαίδευση όλων μας στις σύγχρονες απόψεις της αρθροσκοπικής αντιμετώπισης των παθήσεων και κακώσεων του γόνατος, της ποδοκνημικής και του ώμου και της απαραίτητης φυσικοθεραπευτικής αποκατάστασης των ασθενών μας.

Φιλοδοξία μας είναι να συμβάλλουμε στην βελτίωση του επιστημονικού επιπέδου όλων των συμμετεχόντων που θα προέλθει και μέσα από το γόνιμο διάλογο που ευελπιστούμε να αναπτυχθεί και την ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων με τον επιστημονικό κλάδο των Φυσικοθεραπευτών που αποτελούν τους σημαντικότερους επιστημονικούς συνεργάτες μας στην διεπιστημονική ομάδα των επαγγελματιών υγείας.

Εύχομαι, η ενεργός συμμετοχή όλων να οδηγήσει στην ενίσχυση του κοινού επιστημονικού μας έργου, ώστε στο μέλλον να επαναληφθούν παρόμοιες συναντήσεις, με τη συμμετοχή όλο και νεότερων δραστήριων και επιστημονικά υποσχόμενων συναδέλφων.

 

Περικλής Παπαδόπουλος

Πρόεδρος ΕΑΕ

Αναπληρωτής Καθηγητής Ορθοπαιδικής

 

 

 

 

 

Χαιρετισμός του Προέδρου του

Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών

Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως γνωρίζουμε η 8η Σεπτεμβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Συνομοσπονδία Φυσικοθεραπευτών (WCPT) σαν Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας και εορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να ενημερώσει και αναδείξει την καθοριστική συμβολή της Φυσικοθεραπείας στην βελτίωση της υγείας, της κινητικότητας , της ανεξαρτησίας και της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας το Περιφερειακό Τμήμα του Νομού Σερρών σε συνεργασία με την Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία διοργανώνει στην Πόλη των Σερρών Επιστημονική Ημερίδα με θέμα : «Σύγχρονες απόψεις στην αρθροσκοπική αντιμετώπιση και φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση. Γόνατο-Ποδοκνημική- Ώμος.»

Εξαίρετοι Επιστήμονες διεθνούς κύρους από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις νεότερες απόψεις και τεχνικές τόσο για την ιατρική και αρθροσκοπική αντιμετώπιση όσο και για την φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση στις σημαντικότερες επιστημονικά κακώσεις και παθήσεις των αρθρώσεων.

Είναι γνωστό σε όλους ότι μια επιτυχημένη αρθροσκοπική ή χειρουργική επέμβαση απαιτεί μια επιστημονικά ολοκληρωμένη και εξατομικευμένη φυσικοθεραπευτική παρέμβαση για την αποκατάσταση της λειτουργίας της πάσχουσας άρθρωσης και την επάνοδο των ασθενών στις φυσιολογικές δραστηριότητές τους που συχνά, όταν είναι αθλητές, είναι υψηλών απαιτήσεων .

Αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη ότι η διεπιστημονική συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την επιτυχημένη αποκατάσταση των ασθενών. Την συνεργασία αυτή των Ορθοπαιδικών χειρουργών με τους Φυσικοθεραπευτές προωθεί και υλοποιεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών τόσο με αυτή την επιστημονική ημερίδα όσο και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις.

Πιστεύουμε ότι η ημερίδα αυτή θα συμβάλλει στην επιστημονική κατάρτιση των Φυσικοθεραπευτών και θα ισχυροποιήσει την θέση του Φυσικοθεραπευτή στη διεπιστημονική ομάδα υγείας και η ανταλλαγή απόψεων θα βελτιώσει την επιστημονική συνεργασία με το εκλεκτό σώμα των Ελλήνων Ορθοπαιδικών που αποτελούν διαχρονικά τους καλύτερους Επιστημονικούς Συνεργάτες των Φυσικοθεραπευτών.

Σας περιμένουμε στα Σέρρας

Πέτρος Λυμπερίδης

Πρόεδρος ΠΣΦ

Επιστημονικό Πρόγραμμα

08:30-09:00 Εγγραφές

09:00-09:30 Έναρξη-Προσφωνήσεις

Προεδρείο: Λυμπερίδης Πέτρος, Παπαδόπουλος Περικλής

09:30-11:00 Νεώτερα δεδομένα στην αποκατάσταση κακώσεων του γόνατος σε αθλητές

Προεδρείο: Γεωργούλης Α., Βάκαλος Α., Καρδιτσάς Β.

Ρήξεις Μηνίσκων. Αντιμετώπιση. Ιωσηφίδης Μιχαήλ.

Βασικές αρχές Φυσικοθεραπευτικής Αποκατάστασης μετά από αρθροσκοπική αντιμετώπιση. Λυμπερίδης Πέτρος

Δυσκαμψία μετά από αποκατάσταση του Προσθίου Χιαστού Συνδέσμου. Νικολάου Παντελής`

Αιτιολογία και Πρόληψη Κακώσεων ΠΧΣ. Παππάς Ευάγγελος

11:00-12:15 Χόνδρινες και Οστεοχόνδρινες βλάβες του Γόνατος

Προεδρείο: Παπαδόπουλος Π, Νικολάου Π., Φαρκάτσης Π., Συμεωνίδης Ά.

Επιγονατιδομηριαίο σύνδρομο. Συντηρητική και Χειρουργική Θεραπεία. Κουκουλιάς Νικόλαος.

Ολιστική Αποκατάσταση σε Επιγονατιδομηριαίο σύνδρομο. Κούτρας Γεώργιος

Πρώιμη αρθρίτιδα γόνατος σε δραστήρια άτομα. Γεωργούλης Αναστάσιος

Κατευθυντήριες Οδηγίες για επάνοδο σε αθλητικές δραστηριότητες μετά από αρθρίτιδα γόνατος. Καλαμπάκας Κωνσταντίνος

12:15-12:45 Διάλλειμα-Καφές

12:45-13:30 Κακώσεις της ποδοκνημικής άρθρωσης

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com