Σύριζα Σερρών : Επιστολή προς τον πρωθυπουργό για τα στρατόπεδα

-λήψης-5-1.jpg

Την δική της αντιπρόταση κατέθεσε η ΝΕ Σύριζα Σερρών στην σύσκεψη των φορέων που συγκάλεσε το απόγευμα της Τετάρτης ο δήμαρχος Σερρών κ Αγγελίδης για το θέμα των στρατοπέδων  . Η προτεινόμενη επιστολή έχει ως εξής

Αξιότιμε  κύριε  Πρωθυπουργέ,

 

Η αξιοποίηση των στρατοπέδων από το Δήμο Σερρών  αποτελεί μια προσπάθεια

 

δεκαετιών από όλες τις δημοτικές αρχές.

 

Αυτή η προσπάθεια κατέληξε το 2012 σε μια συμφωνία με τον τότε ΥπΕθΑ με

 

βάση την τότε ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προέβλεπε την πολεοδόμηση των

 

στρατοπέδων όχι μόνο για κοινωφελείς χρήσεις αλλά και την οικοπεδοποίηση

 

μιας έκτασης 45 στρεμμάτων ως αντάλλαγμα προς το ΤΕΘΑ. Πρόκειται για την

 

πιο πράσινη έκταση του στρατοπέδου Εμμανουήλ Παπά, χωρίς καθόλου κτίσματα

 

διατηρητέα ή μη, την καταλληλότερη για τη δημιουργία πάρκου ή και άλσους.

 

Η νομοθεσία που ισχύει από το 2016, όμως, σε συνδυασμό και με κάποιες παλαιότερες διατάξεις, καθιστά εφικτή την παραχώρηση ολόκληρων των στρατοπέδων στο Δήμο, χωρίς την οικοπεδοποίηση μέρους αυτών, ώστε να αξιοποιηθούν επ’ωφελεία του λαού της ακριτικής μας πόλης που υφίσταται μεγάλο βάρος λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο χώρος των στρατοπέδων μπορεί να αξιοποιηθεί  μόνο από τον Δήμο μας μέσω της ένταξής τους σε προγράμματα. Είναι βέβαιο ότι αν παραμείνουν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ερημώσουν, όπως  μέχρι τώρα συμβαίνει. Εάν δεν αποδοθούν οι πολύτιμες αυτές εκτάσεις των στρατοπέδων στο Δήμο Σερρών γίνονται βρόγχος για την ομαλή ανάπτυξη της Σερραϊκής  κοινωνίας.

Η ουσία, λοιπόν, δεν είναι σε ποιόν ανήκει η κυριότητα και δεν υπάρχει λόγος δύο δημόσιοι φορείς, που υπηρετούν το κοινωνικό συμφέρον, να γίνονται αντίπαλοι στις αίθουσες των δικαστηρίων και να αντιδικούν για  την κυριότητα της περιουσίας των τοπικών κοινωνιών, όπως θα συμβεί μετά την αγωγή που άσκησε το ΥπΕθΑ εναντίον του Δήμου.

Κύριε Πρωθυπουργέ Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε το Δήμο Σερρών και τα στρατόπεδα Εμμανουήλ Παπά και Παπαλουκά, να δώσετε τέλος στα δικαστήρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κατά του Δήμου Σερρών και τη δυνατότητα στο Δήμο Σερρών να αξιοποιήσει τα στρατόπεδα προς όφελος του λαού μας χωρίς να οικοπεδοποιηθεί κανένα κομμάτι τους, χωρίς να προστεθεί κανένα κτίσμα στα ήδη υπάρχοντα.

Με την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή μας, υπογράφουμε το κείμενο αυτό και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com