Τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής στην ελίτ της παγκόσμιας αγοράς

MPOLARIS.jpg

Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Μάρκος Μπόλαρης επισκέπτεται εργοστάσιο εξαγωγής εσπεριδοειδών στην πόλη του Αργους, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015.Επίσκεψη στην Αργολίδα πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας Μάρκος Μπόλαρης, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα. Ο υπουργός επισκέφθηκε χυμοποιεία και εργοστάσια εξαγωγής εσπεριδοειδών. Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για την παραγωγική διαδικασία. Στην συνέχεια συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος Αναστάσιο Χειβιδόπουλο και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του νομού. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Στα πιο απαιτητικά ράφια του πλανήτη φιλοδοξεί να βάλει την «αφρόκρεμα» των ελληνικών προϊόντων αγροδιατροφής το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που προς τούτο έχει ήδη δρομολογήσει αλλαγή κατεύθυνσης στην ελληνική γεωργία, μέσα από πολιτικές που επιμένουν στην ποιότητα, την καινοτομία, την πιστοποίηση και την εξωστρέφεια.

Τα παραπάνω επισήμανε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης, απαντώντας σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με την ευκαιρία της περιήγησής του στους χώρους του επιστημονικού και εμπορικού πολυγεγονότος Nanotexnology 2016 και της συμμετοχής του στο εργαστήριο (workshop) για τις εφαρμογές της νανοτεχνολογίας στον ελληνικό τομέα της αγροδιατροφής.

«Υπάρχει καθημερινή έγνοια για να υλοποιηθούν πολιτικές, οι οποίες αφορούν την ενσωμάτωση της καινοτομίας στον αγροδιατροφικό τομέα. Μία από τις σχετικές δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αφορά την εφαρμογή της νανοτεχνολογίας στα θερμοκήπια, κι όχι μόνο. Εφαρμογές υπάρχουν και στις έξυπνες συσκευασίες για τα τρόφιμα, με τις οποίες ασχολούνται νέοι επιστήμονες στα ελληνικά πανεπιστήμια και βέβαια ένα εξαιρετικό ερευνητικό προσωπικό Ελλήνων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα εδώ για τη Nanotexnology. Επίσης, η γεωργία ακριβείας, τα λειτουργικά τρόφιμα, τα τροφοφαρμακευτικά προϊόντα και η διαχείριση νερού είναι κρίσιμοι παράγοντες για μια χώρα, που έχει όλες τις προϋποθέσεις αλλάζοντας κατεύθυνση, να καθιερωθεί στις διεθνείς αγορές, όχι με την ποσότητα των προϊόντων της, αλλά με την εξαιρετική τους ποιότητα».

Αλεξάνδρα Γούτα

ΑΠΕ

Μοιραστείτε το

One thought on “Τα ελληνικά προϊόντα αγροδιατροφής στην ελίτ της παγκόσμιας αγοράς”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com