ΤΕΙ Σερρών : Η συγχώνευση ανοίγει την πόρτα φυγής για τους καθηγητές ????

-3.jpg

Προχωρά η μετατροπή του ΤΕΙ Σερρών σε ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με τα όποια προβλήματα προκύπτουν . Διάβασα την ανακοίνωση του ΤΕΙ Σερρών προς τους φοιτητές για το τι θα ισχύσει από την μέρα που θα υπάρξει η συγχώνευση ( αν θα μπορούν να μεταγραφούν σε αντίστοιχα τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ) .Σύμφωνα με την ανακοίνωση << Η πρόταση προβλέπει ως απαράβατο όρο τη μη μετακίνηση φοιτητών από οποιοδήποτε Τμήμα >>


όμως πουθενά δεν είδα κάποια ανακοίνωση τι θα ισχύσει για το εκπαιδευτικό προσωπικό . Θυμίζω οτι στο ΤΕΙ Σερρών εργάζονται περίπου 45 με 50 καθηγητές που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη . Τι θα ισχύσει για αυτούς θα παραμείνουν υποχρεωτικά στις Σέρρες ή θα τους δοθεί η δυνατότητα μεταγραφής .Γιατί αν ισχύσει το δεύτερο τότε μιλάμε για αποψίλωση του εκπαιδευτικού ιδρύματος

\

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΙ

Αγαπητοί φοιτητές
Με τη δημιουργία του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής από τα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τις συγχωνεύσεις του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Πανεπιστήμιο Ιονίων Νήσων,  του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις  άμεσα επικείμενες «συγχωνεύσεις» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, η διαπραγματευτική βαρύτητα των ΤΕΙ εξασθένισε δραματικά.
Διαβλέποντας την εξέλιξη αυτή η Διοίκηση του Ιδρύματος αφοσιώθηκε από την πρώτη κιόλας ημέρας της εκλογής της στη διερεύνηση της δυνατότητας σύμπραξης με το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος με στόχο τη δημιουργία ενός νέου, μεγάλου πανεπιστημίου.
Η προσπάθεια αυτή  βρίσκεται στην τελική της φάση και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ημέρες της διαμορφωθείσας πρότασης από τον υπουργό παιδείας Κ. Γραβρόγλου.
Η πρόταση προβλέπει ως απαράβατο όρο τη μη μετακίνηση φοιτητών από οποιοδήποτε Τμήμα.
Οι εν ενεργεία φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα ολοκλήρωσης των σπουδών τους στο Τμήμα (και στον τόπο) που φοιτούν ώστε να πάρουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών του ΤΕΙ.
Στη συνέχεια εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντίστοιχα πανεπιστημιακά τμήματα παρακολουθώντας τα μαθήματα που θα καθορίσουν οι Συνελεύσεις των Τμημάτων.
Σχετικά με τους παλαιούς αποφοίτους προτείνεται η συνολική νομοθετική διευθέτηση του θέματος με κατάργηση της διάκρισης ΤΕ και ΠΕ και επικαιροποίηση των πιστοποιητικών των αποφοίτων με τα χαρακτηριστικά του νέου πανεπιστημίου.
Σέρρες 6 Νοεμβρίου 2018                                                          Ο πρύτανης του ΤΕΙ Κ.Μ.
Δημήτριος Δ. Χασάπης

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top