ΤΕΦΑΑ Σερρών : Συνεργασίες με εκ-παιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού

panepistimioboukourestioutefaaserrwn.jpg

Κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2017-2018, υπήρξε σημαντική κινητικότητα διδακτικού και διοικητικού προσωπικού πανεπιστημίων του εξωτερικού μέσω του προγράμματος ERASMUS+ . Πιο συγκεκριμένα, επισκέφτηκαν το ΤΕΦΑΑ Σερρών του ΑΠΘ, η καθηγήτρια και κοσμήτορας της Σχολής Κινησιοθεραπείας, του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας κ. Cordun Marinaκa και η καθηγήτρια του Εθνικού Πανεπιστημίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Βουκουρεστίου της Ρουμανίας, κ. Moanta Alina-Daniela με στόχο τη δημιουργία νέας συνεργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος, ανταλλαγής τόσο φοιτητών/τριών, αλλά και κινητικότητας διδακτικού και διοικητικού προσωπικού. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους η Κοσμήτορας κ. Cordun Mariana, έδωσε διάλεξη σε μέλη του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και φοιτητές/τριες του Τμήματος παρουσιάζοντας στοιχεία που αφορούσαν στη σχολή της.

Σε συνέχεια των επισκέψεων, επισκέφτηκαν το ΤΕΦΑΑ Σερρών η κ. Carla Cristina Lourenco,  επίκ. καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Beira Interior στην πόλη Covilha της Πορτογαλίας και η κ. Vera Batista, γραμματέας του τμήματος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους η κ. Lourenco παρουσίασε το τμήμα της σε σχετική διάλεξη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ξεναγήθηκαν στην πόλη των Σερρών και επισκέφτηκαν τη Λίμνη Κερκίνη. Η πρόεδρος του Τμήματος Καθηγήτρια κ. Μουρατίδου Αικατερίνη συνεχάρει τον Συντονιστή του προγράμματος Erasmus κ. Αμοιρίδη Ιωάννη, Αναπλ. Καθηγητή του Τμήματος, για την προσπάθεια αύξησης της κινητικότητας στο ΤΕΦΑΑ Σερρών μέσω του προγράμματος και τόνισε ότι πλέον το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και οι φοιτητές/τριες του Τμήματος έχουν ανοίξει μία νέα δίοδο επικοινωνίας με το πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και της Covilha στην Πορτογαλία. Κοινή ευχή όλων είναι οι δίοδοι αυτοί να επεκταθούν και να ισχυροποιηθούν ακόμη περισσότερο.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top