Την άμεση επανέναρξη των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη, ζήτησε σήμερα ο Απόστολος Τζιτζικώστας,

-λήψης-1-1.jpg

Την άμεση επανέναρξη των αρχαιολογικών εργασιών στην Αμφίπολη, ζήτησε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι ο ίδιος έθεσε το ζήτημα και στον πρωθυπουργό στο πλαίσιο της συνάντησής τους στη Θεσσαλονίκη και υπογραμμίζοντας: «δυστυχώς η εικόνα που επικρατεί σήμερα είναι ότι η κυβέρνηση, για πολιτικούς λόγους, έχει εγκαταλείψει τελείως αυτό το μοναδικό ταφικό μνημείο της Αμφίπολης, του λόφου Καστά, και δεν εκτελείται καμία εργασία, μετά και την εντός εισαγωγικών συνταξιοδότηση της κ. Περιστέρη».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν εκείνη που «το 2012, όταν το υπουργείο πολιτισμού εκείνης της εποχής κώφευε, αντιλήφθηκε ότι τα επιχειρήματα της κ. Περιστέρη μπορούσαν να έχουν βάση» και έδωσε την πρώτη χρηματοδότηση για να ξεκινήσει το ανασκαφικό της έργο. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Περιφέρεια έχει ήδη φροντίσει «μέσα από το Interreg, διασυνοριακό πρόγραμμα, να κατευθύνει κονδύλια ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ στο λόφο Καστά και άλλο 1 εκατ. επιπλέον από το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020, προκειμένου να γίνουν και οι εργασίες αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου αλλά και έργα αναστήλωσης του μνημείου».

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top