Το ¨¨καρφί¨¨ του Μάρκου για τον Απόστολο

markos-mpolaris.jpg

Ӵ飬鼴�ᰯ �󵭥䱟᳧ �ʯ魯⯵륵�򠏬ܤᲠ�ЁӏʮӴ筠�㱡�ܱ꯲ ̰� ,ԥ�砱4 Ϫ�߯�09 (EUROKINISSI/ ԁԉM`̐ϋQǩ

Στο ραδιόφωνο του REAL FM φιλοξενήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης κ Μάρκος Μπόλαρης .Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για την παραίτηση του από το περιφερειακό συμβούλιο Κεν Μακεδονίας  δήλωσε οτι η παραίτηση του έχει να κάνει με τον φόρτο εργασίας εξαιτίας των καθηκόντων του στο υπουργείο .Ρίχνοντας και το  ¨¨καρφί  ¨¨ του για τον Απόστολο Τζιτζικώστα .Αφού όπως  τόνισε να ρωτήσουν τον Περιφερειάρχη αν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του όταν η ΝΔ βρίσκεται επι δυο μήνες σε παρατεταμένη προεκλογική εκστρατεία .Και αν αύριο εκλεγεί αν θα μπορεί να είναι ταυτόχρονα πρόεδρος της ΝΔ και περιφερειάρχης 

Διαβάστε την συνέντευξη “Υπάρχουν αγρότες που έχουν κάνει ένα βήμα, υπάρχουν ελληνικά αγροτικά προϊόντα, τα οποία δεν επιδοτούνται, αλλά παίρνουν τις καλύτερες τιμές στα ράφια των πολυκαταστημάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, η πρόκληση για τον ελληνικό πρωτογενή τομέα είναι η προστιθέμενη αξία από την ποιότητα των προϊόντων μας”.

Αυτό δήλωσε ο Μάρκος Μπόλαρης, ο οποίος έκανε λόγο για επιδοτήσεις, οι οποίες και  πρέπει να είναι στοχευμένες, προκειμένου να επιτευχθεί ένα νέο ξεκίνημα.

Ο αναπληρωτής υπ. Aγροτικής Aνάπτυξης, μιλώντας στο Πρακτορείο fm, έκανε γνωστό ότι στο νέο ΕΣΠΑ για τον αγροτικό τομέα, που θα ξεκινήσει στις αρχές τους 2016, “πρέπει υπάρξουν συνέργειες με τους φορείς του αγροτικού τομέα, να κατευθυνθούν τα λεφτά εκεί που θα απορροφηθούν” και να μην επαναληφθούν “όσα έγιναν στο τρέχον πρόγραμμα, που πολύ μεγάλα ποσά δεν έχουν απορροφηθεί, γιατί δεν στοχεύθηκαν εκεί που έπρεπε”.

Ο ίδιος απέδωσε τη δύσκολη θέση, στην οποία “βρίσκεται η χώρα τα τελευταία 5-6 χρόνια”, στην “κατάρρευση ενός παραγωγικού μοντέλου, την αποδόμηση της παραγωγικής βάσης της χώρας” και χαρακτήρισε “κρίσιμο να ξαναχτίσουμε το παραγωγικό μας πρότυπο με τρόπο σύγχρονο, δημιουργικό παραγωγικό και με εξωστρέφεια”.

Οι παραγωγοί το ξέρουν ότι η πολιτική “όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά”, που τόσο χειροκροτήθηκε, καθήλωσε τον παραγωγικό τομέα σε τέλμα, αφάνισε περιοχές, νοικοκυριά και εξόντωσε την ποιότητα των προϊόντων”, είπε ο αναπλ. υπουργός. 

Πρόσθεσε δε ότι με αυτήν την πολιτική “όταν είχαμε εμπορικές τιμές, καταστρέψαμε και την ποιότητα και τις τιμές και έμεινε ένα μεγάλο κομμάτι του αγροτικού παραγωγικού ιστού να εξαρτάται μόνο από την επιδότηση”.

Το κυβερνητικό στέλεχος επικαλέστηκε και εκπρόσωπο των αγροτών που πρόσφατα σε εκδήλωση στην Κάτω Αχαγιά του είπε: Είμαστε υπερήφανοι που δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ επιδότηση.

“Οι παραγωγοί έχουν αιτήματα, πολλά από τα οποία είναι δίκαια, στη ζωή στην πολιτική και στην οικονομία υπάρχουν συγκρούσεις, είμαστε εδώ για να κάνουμε πολιτική, για να ανταποκριθούμε, στα πλαίσια της σημερινής συγκυρίας με ρεαλισμό σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο και δεσμεύσεις”, είπε ο αρμόδιος υπουργός.

Ο κ. Μπολαρης εξέφρασε την άποψη ότι “η ανάπτυξη δεν είναι ούτε ευχή ούτε σύνθημα, θέλει καθημερινή δουλειά για τους ανθρώπους που επιχειρούν, στο χωράφι, στην κτηνοτροφική μονάδα, στη μεταποίηση”.

Το μέλος της κυβέρνησης απέδωσε την πρόσφατη παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας στον φόρτο της εργασίας στο Υπουργείο και παρέπεμψε στον ίδιο τον Περιφερειάρχη για το κατά πόσο με αυτό το πρίσμα πρέπει να ιδωθεί η άσκηση των καθηκόντων του περιφερειάρχη και του αρχηγού της ΝΔ, σε περίπτωση που εκλεγεί ο κ. Τζιτζικώστας στην ηγεσία της ΝΔ.

“Να ρωτήσετε τον ίδιο”, είπε, ενώ διευκρίνισε ότι η παράταξη της οποίας ήταν επικεφαλής θα συνεχίσει με βάση τις αρχές, που είχε και δεν θα μετεξελιχθεί σε παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, στο περιφερειακό συμβούλιο, από τη στιγμή που η επικεφαλής της παράταξης που είχε υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, έχει ενταχθεί στη Λαϊκή ΅Ενότητα.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top