Το ΣτΕ θα αποφασίσει για τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού

-διόδια_o-701x394.jpg

Το Συμβούλιο Επικρατείας θα αποφασίσει για την αναγκαιότητα λειτουργίας 38 σταθμών διοδίων (18 μετωπικοί και 20 πλευρικοί) στην Εγνατία Οδό σύμφωνα με την από 29 Μαΐου 2017 απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Χρήστου Σπίρτζη, μετά από προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ.

Στην Εγνατία μέχρι τώρα λειτουργούν 8 σταθμοί διοδίων και συγκεκριμένα στην Τύρια (Θεσπρωτία), στο Μαλακάσι (Μέτσοβο), στον Πολύμυλο (Κοζάνη), στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, στην Ανάληψη, στη Μουσθένη (Καβάλα), στον Ίασμο Κομοτηνής και στον Προμαχώνα Σερρών. Ήδη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς- όπως της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, της μεταφοράς απορριμμάτων- ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, κ.λπ.

Υπογραμμίζουν ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη. Ζητούν από τους συμβούλους Επικρατείας να ανασταλεί άμεσα η επίμαχη υπουργική απόφαση για τους νέους σταθμούς διοδίων και στη συνέχεια να ακυρωθεί με απόφαση του ίδιου δικαστηρίου. Υποστηρίζουν δε, πως η υπέρμετρη υποχρέωση καταβολής διοδίων συνιστά δυσανάλογα μεγάλο περιορισμό στην ελευθερία κίνησης, στην επαγγελματική ελευθερία και στο δικαίωμα του κάθε πολίτη στην εργασία, που προστατεύονται από το Σύνταγμα και την νομοθεσία.

Πηγή: capital.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com