Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: «Η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την προσπάθειά μας»

tsip-ko-708_0.jpg

O Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι τα επιχειρήματά τους θα πρέπει να είναι ότι το ασφαλιστικό που θα ψηφιστεί την Κυριακή τα πράγματα…βελτιώνονται για εννέα στους δέκα Έλληνες.

«Είχα δώσει μια υπόσχεση» είπε προσθέτωντας ότι «Οτι ο συνδυασμός ασφαλιστικού-φορολογικού για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών θα είναι θετικός. Και η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας ενώ διαβεβαίωσε ότι «πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις και επιπλέον εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας με την εθνική σύνταξη».

«Δεσμευτήκαμε τον Σεπτέμβρη να προστατεύσουμε τους μισθούς, τις συντάξεις αλλά και την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών» είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.  «Δεν είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας για τις συντάξεις αυτοί που έκαναν οριζόντια περικοπή συντάξεων κάθε φορά που το ασφαλιστικό ήταν στο κόκκινο. Παλέψαμε σκληρά, αγνοήσαμε τις σειρήες της υποταγής και της καταστροφής και τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας» τόνισε.

«Η πλειοψηφία των πολιτών αναγνωρίζει την προσπάθειά μας, με τα λάθη μας, να κάνουμε τομές» σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ υπογράμμισε ότι «χωρίς να μειωθεί ούτε ένα ευρώ στις κύριες συντάξεις ξαναφέρνουμε στις ράγες το ασφαλιστικό».

«Προστατεύεται η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που πέρνουν σύνταξη -αθροιστικά με την επικουρική- μέχρι 1300 ευρώ» σημείωσε. «Αυτό το καταφέραμε γιατί είχαμε στρατηγική στόχευση να μοιράσουμε δίκαια το βάρος στα υψηλά εισοδήματα και να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους» είπε ο κ. Τσίπρας

«Χωρίς αυτή την παρέμβαση το ασφαλιστικό σύστημα θα κατέρρεε» είπε ο πρωθυπουργός για το σχέδιο νόμου Κατρούγκαλου ισχυριζόμενος ότι χωρίς την «μεταρρύθμιση» που έρχεται άρον-άρον προς ψήφιση «σε λίγα χρόνια θα βρισκόμασταν στο φάσμα να μην μπορούμε να δώσουμε καν σύνταξη».

«Όχι μόνο τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά κάναμε μια πραγματικά ριζοσπαστική μεταρρύθμιση» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Ακόμη και για την επιμήκυνση του εργασιακού βίου και την αύξηση των ετών υποχρεωτικής ασφάλισης ο κ. Τσίπρας είχε να πει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «έδωσε κίνητρα για την παραμονή στην εργασία».
Τσίπρας: Ακούσαμε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου

«Ακούσαμε τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου τον Γενάρη και τον Φλεβάρη και αν δεν κάνω λάθος δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που το έκανε αυτό.Ήμουν ο πρώτος που κάλεσε δύο φορές στο γραφείο του εκπροσώπους των αγροτών και αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας δεν θα κλείσει» ισχυρίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Τότε είχα δώσει μια υπόσχεση: Οτι ο συνδυασμός ασφαλιστικού-φορολογικού για την μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών θα είναι θετικός. Και η υπόσχεση αυτή έγινε πράξη» συνέχισε ο κ. Τσίπρας ενώ διαβεβαίωσε ότι «πάνω από το 90% του αγροτικού κόσμου δεν θα υποστούν επιβαρύνσεις και επιπλέον εξασφαλίζουν γεράματα αξιοπρέπειας με την εθνική σύνταξη».

http://www.parapolitika.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com