Υποσχέσεις για λύση στην υδροδότηση του Μητρουσίου

29-10-2015a-002.jpg

Με δελτίο τύπου η ΔΕΥΑ Σερρών ενημερώνει οτι μετά από συνάντηση


που υπήρξε του προέδρου της επιχείρησης κ Χασαπίδη με την ΥΜΑΘ κ Κόλλια αναμένεται να δοθεί λύση στο πρόβλημα της υδροδότησης του Μητρουσίου .Αναμένουμε 


Διαβάστε το δελτίο τύπου


Η παροχή άφθονου και σταθερά πόσιμου νερού στους κατοίκους της Τοπικής Κοινότητας Καπετάν Μητρούση είναι η πρώτη προτεραιότητα των διοικούντων της Δ.Ε.Υ.Α. Σερρών.Έτσι την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου το πρωί ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της Επιχείρησης κκ Κ. Χασαπίδης και Ν. Σαφαρίκας συναντήθηκαν με την Υπουργό Μακ. Θράκης κα Κόλλια-Τσαρουχά στο γραφείο της, με στόχο τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής αγωγού, ο οποίος θα μεταφέρει τα «περισσεύματα» νερού του Προβατά, της Μονοκκλησιάς και της Άνω Καμήλας στο Κ.Μητρούση και γεώτρησης κοντά στην Μονοκκλησιά, η οποία θα ενισχύει τα υδραγωγεία και των τεσσάρων χωριών.Σε δεύτερη φάση θα κατασκευασθεί δεξαμενή 2000 m³ η οποία καλύπτει την ημερήσια κατανάλωση των τεσσάρων χωριών.Ενημερώνουμε ότι αυτή η λύση προέκυψε από μελέτη Υδρογεωλογική και διαχείρισης Υδάτινων πόρων για όλο το δήμο Σερρών, που έκανε η Δ.Ε.Υ.Α.ΣΟ προϋπολογισμός μελέτης του συνόλου του έργου είναι 4.119.200€ με ΦΠΑ ενώ το πραγματικό κόστος αναμένεται να κυμανθεί στα 2 εκατομμύρια Ευρώ όπως ενημέρωσε ο κ Σαφαρίκας. Η ηγεσία της Επιχείρησης πρότεινε στην κα Υπουργό το 1 εκατομμύριο να δοθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το άλλο (κατασκευή δεξαμενής) να καλυφθεί από ένταξη σε πρόγραμμα.Για την εκκίνηση του έργου απαιτούνται περί τις 500.000 ευρώ. Οι υπηρεσίες της Δ.Ε.Υ.Α.Σ σε συνεργασία με τους αρμόδιους συμβούλους του ΥΜΑΘ θα ετοιμάσουν πλήρη λεπτομερή φάκελο της πρώτης φάσης του έργου, τάχιστα, τον οποίο η κα Κόλλια θα παραδώσει προσωπικά στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ Κουρουμπλής με στόχο τη χρηματοδότηση του. Ο φάκελος θα φέρει τη σήμανση «κατεπείγον» καθώς το έργο έχει να κάνει με θέμα υγείας, την καταλληλόλητα του πόσιμου νερού.Ο κ Χασαπίδης δήλωσε ότι εντός των προσεχών ημερών η Δ.Ε.Υ.Α.Σ. θα δημοπρατήσει το έργο. Ενημέρωσε ότι η Υπηρεσία προχωρά άμεσα στην αντικατάσταση του πληρωτικού υλικού των φίλτρων του διυλιστηρίου νερού του Κ.Μητρούση, ώστε το χωριό να έχει πόσιμο νερό έως την ολοκλήρωση του έργου που θα δώσει την οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δίκτυο Λευκώνα

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν τα προβλήματα που παρουσιάζει, το ελλιπές και προβληματικό δίκτυο ύδρευσης του Λευκώνα, όπως το παρέλαβε η Δ.Ε.Υ.Α.Σ με τον Καλλικράτη. Ο προϋπολογισμός αποκατάστασης εκτιμάται στις 490.000 ευρώ.Εδώ η λύση πιθανότατα θα δοθεί από το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης Σ.Ε.Σ. (νέο ΕΣΠΑ) που ξεκινά το 2016.Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και διήρκησε πάνω από μισή ώρα.Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη σύσκεψη με την κα Κόλλια έγινε και πάλι στον ίδιο χώρο την 9η του περασμένου Ιουνίου. Η επαφή διακόπηκε καθώς μεσολάβησαν οι εκλογές. 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top