Φαήλος Κρανιδιώτης: Θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης η καλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη

Failos_Kranidiotis.jpg

Με την φράση “Πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού όπως την ασκούν οι ενδοτικοί ριψάσπιδες. Πραγματική πολιτική είναι ο αγώνας να κάνεις το επιθυμητό εφικτό”, ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς κ. Φαήλος Κρανιδιώτης μίλησε εχθές στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δεξιά για την ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Money Show, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Εστιάζοντας στα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία ο κ. Κρανιδιώτης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι η καλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με αξιοπρεπείς μισθούς. “Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας λόγω της υπερφορολόγησης, με κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που επιτρέπει εργοδοτικές αυθαιρεσίες”. Ο κ. Κρανιδιώτης χαρακτήρισε ατμομηχανές της ελληνικής οικονομίας την ναυτιλία, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα και επισήμανε την ανάγκη στήριξή τους από την ελληνική Πολιτεία. Στηλίτευσε δε την ασυδοσία των τραπεζών, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν επί 40 χρόνια τα υπερκέρδη να είναι δικά τους ενώ σήμερα οι ζημιές τους να επιβαρύνουν τους έλληνες πολίτες.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δεξιάς αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα του Σκοπιανού. Ανακοινώνοντας ότι η Νέα Δεξιά θα στηρίξει οργανωμένα την πρωτοβουλία των Ενώσεων Μακεδονικών σωματείων για συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου, κάλεσε σε συμμετοχή τα μέλη και τους φίλους του κόμματος

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν επίσης ο Γραμματέας Οικονομικών της Νέας Δεξιάς δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος και ο Πρόεδρος του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών κ. Τάκης Χριστοδουλόπουλος.

Ο δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος αναφερόμενος στις βασικές αρχές που διέπουν το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δεξιάς και τις προτάσεις της για τη δημοσιονομική λειτουργία και τη στήριξη των παραγωγικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, κατήγγειλε τη μετατροπή των τραπεζών σε δημόσιες υπηρεσίες είσπραξης εσόδων. Τόνισε δε την αντίθεση της Νέας Δεξιάς στην κατάργηση του τραπεζικού απορρήτου και την πρακτική των μαζικών κατασχέσεων-δεσμεύσεων των τραπεζικών λογαριασμών πολιτών και εταιρειών.

Τέλος, ο κ. Τάκης Χριστοδουλόπουλος ανέλυσε διεξοδικά τις προσπάθειες του Εθνικού Ινστιτούτου Χρηματοπιστωτικών Ερευνών, ενάντια στις καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζικών ιδρυμάτων τα τελευταία 20 χρόνια και ανέπτυξε τον τρόπο με τον οποίο έχουν επιδράσει αρνητικά στη λειτουργία της ελληνικής οικονομίας.

Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γιώργος Παλάζης, δικηγόρος και Γραμματέας Δικαιοσύνης της Νέας Δεξιάς.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top