Φωτεινή Αραμπατζή.Τροπολογία Να μην εξαιρεθούν οι Σέρρες από το επίδομα παραμεθορίων περιοχών

h-5.jpg

Τροπολογία για το άρθρο 19 του πολυνομοσχεδίου της Κυβέρνησης με τα 13 προαπαιτούμενα, που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή κατέθεσε η Βουλευτής Σερρών της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή και ο Βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ κ. Γεώργιος Γεωργαντάς. Η κ. Αραμπατζή, σε συνέχεια και της χθεσινής της παρέμβασης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ζητά την αλλαγή του άρθρου 19, ώστε να μην εξαιρεθούν οι Δημόσιοι Υπάλληλοι των ακριτικών Νομών Σερρών, Δράμας, Κιλκίς και Πέλλας από την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών, όπως αιφνιδιαστικά, αδικαιολόγητα και αυθαίρετα τους εξαιρεί το εν λόγω άρθρο, που εισήγαγε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι δύο υπογράφοντες Βουλευτές της ΝΔ υπογραμμίζουν ότι ο αποκλεισμός των Δημοσίων Υπαλλήλων των ανωτέρω τεσσάρων Νομών από την καταβολή του συγκεκριμένου επιδόματος, δεν αφαιρεί απλά μια αναγκαία εισοδηματική πρόσοδο για τους υπηρετούντες στους εν λόγω Νομούς αλλά επιπροσθέτως ανατρέπει τον προγραμματισμό οικογενειών, η επιλογή των οποίων για την υπηρέτησή τους σε παραμεθόριες περιοχές, έλαβε υπ’ όψιν και την ύπαρξη του συγκεκριμένου επιδόματος. Τονίζουν δε ότι η πρόσβαση και οι συνθήκες εργασίας στους παραπάνω Νομούς εξακολουθούν να παραμένουν δυσμενείς, γι’ αυτό και το συγκεκριμένο επίδομα είναι αναγκαίο αντιστάθμισμα για τις προσφερόμενες υπηρεσίες.

Καλούν δε την Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τάχιστα την απόφασή της και να αποδεχθεί την κατατεθείσα τροπολογία, η δημοσιονομική επιβάρυνση της οποίας – όπως επισημαίνουν – υπολείπεται σημαντικά σε σχέση με τα οφέλη της διατήρησης του εν λόγω επιδόματος, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι Σέρρες και οι υπόλοιποι εξαιρεθέντες Νομοί έχουν βιώσει δραματικά σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα τα αποτελέσματα της κρίσης, λόγω και των αθρόων μετεγκαταστάσεων επιχειρήσεων και κεφαλαίων στις «εκτός φορολογικού συναγωνισμού» χώρες των βορείων συνόρων μας.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top