Φωτ Αραμπατζή .Οργή και θλίψη προκαλεί η δήλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Ν Φίλη

arabatzi708_0.jpg

Οργή και θλίψη προκαλεί η χθεσινή δήλωση του Υπουργού Παιδείας της Κυβέρνησης κ. Νίκου Φίλη στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό». 

Η δεύτερη κατά σειρά άρνησή του για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, αποτελεί τεράστια ύβρι απέναντι στην Ιστορία και την Εθνική συλλογική μας μνήμη.

Πρόκειται για δήλωση Εθνικής ντροπής. 

Ο κ. Φίλης εκτός του ότι βεβηλώνει την μνήμη των 353.000 θυμάτων της Γενοκτονίας στα ιερά χώματα του Πόντου, απαξιώνει την ομόφωνη απόφασή της Βουλής των Ελλήνων, με την οποία και αναγνωρίστηκε από το 1994 επίσημα η Γενοκτονία των Ποντίων και κηρύχθηκε η 19η Μαΐου ως «Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου». Την ώρα, που η Ελλάδα απαιτεί από την Τουρκία να αναγνωρίσει την Γενοκτονία που διέπραξε, ο κ. Φίλης απεμπολεί ανερυθρίαστα και ναρκοθετεί απροκάλυπτα την Εθνική μας διεκδίκηση και δικαίωση.

Υπενθυμίζουμε επίσης στον κ. Φίλη, ότι η Ελληνική Πολιτεία με ρητή διάταξή της στον Ν. 4285/2014, ύστερα και από σχετική παρέμβαση – διαμαρτυρία 38 βουλευτών της ΝΔ – ανάμεσα στους οποίους και η υπογράφουσα, προς τον τότε Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, αντιμετωπίζει πλέον ως αδίκημα την κακόβουλη άρνηση και τον ευτελισμό των γενοκτονιών, που έχει αναγνωρίσει το Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει αμέσως τον Υπουργό του. Η σιωπή του είναι συνυπευθυνότητα και συνενοχή.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com