Χρ. Μέγκλας: τα 6.000.000€ του αγωγού ΤΑΠ στο νομό για φυσικό αέριο

.png

Δείτε αναλυτικά την πρόταση του προέδρου του Επιμελητηρίου Σερρών:

Α) Πρόταση του Επιμελητηρίου Σερρών για τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΤΑP στο Νομό Σερρών.

Στην πρόσφατη ευρεία σύσκεψη που ηγηθήκατε στο ΥΠΕΝ για τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΤΑP διαβάζουμε ότι πρόκειται για συμφωνία της κοινοπραξίας TAP AG με το ελληνικό δημόσιο να επενδύσει 32 εκατ. ευρώ.
Εμείς ως Επιμελητήριο Σερρών προτείνουμε:
➢ Τα χρήματα που αναλογούν στο Νομό Σερρών από τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΤΑP (6.000.000€) να επενδυθούν αποκλειστικά σε έργα υποδομής σύνδεσης όλου του Νομού Σερρών με φυσικό αέριο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η επίτευξη της σύνδεσης νοικοκυριών, επιχειρήσεων, αγροτικών εγκαταστάσεων, υπηρεσιών (δημόσιων και ιδιωτικών) με φυσικό αέριο θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα:

✓ Θα εξοικονομήσει χρήματα σε χιλιάδες νοικοκυριά του Ν. Σερρών που πληρώνουν ακριβά πετρέλαιο και ηλεκτρικό ρεύμα για θέρμανση (πολύ χαμηλές θερμοκρασίες) και άλλες οικιακές χρήσεις, βελτιώνοντας δραστικά τους όρους διαβίωσης των πολιτών. Ιδίως μάλιστα που λόγω της κρίσης πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, και οι συνέπειες είναι αρνητικές σε όλες τις πτυχές της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του Νομού μας.
✓ Θα βελτιώσει τους όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων ως προς το ενεργειακό κόστος, το οποίο είναι ιδιαίτερα υψηλό και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
✓ Θα συμβάλει στην άμβλυνση του αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίστανται οι επιχειρήσεις της περιοχής μας σε σχέση με τις επιχειρήσεις στην άλλη πλευρά των συνόρων, δεδομένου ότι σήμερα το πολύ υψηλό ενεργειακό κόστος σε συνδυασμό με το διασυνοριακό παρεμπόριο, τις μεγάλες διαφορές στο ποσοστό φορολόγησης, στις ασφαλιστικές εισφορές και άλλα, καθιστούν την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας ιδιαίτερα δυσχερή στον ακριτικό Ν. Σερρών.
✓ Θα δώσει ώθηση στη δημιουργία και προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή του Ν. Σερρών.
✓ Θα διατηρήσεις τις υφιστάμενες και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας.
✓ Θα αυξήσει το ΑΕΠ του Νομού μας, το οποίο, όπως τονίζουμε σε κάθε ευκαιρία, υπολείπεται κατά 1,62 δις ευρώ από το μέσο όρο του κατά κεφαλήν ΑΕΠ της χώρας!

Πιστεύουμε, Κύριε Υπουργέ, ότι η συγκεκριμένη αυτή πρότασή μας να επενδυθούν τα χρήματα από τα αντισταθμιστικά οφέλη του ΤΑP στο Νομό Σερρών για τη σύνδεσή του με το φυσικό αέριο πληροί τα κριτήρια που τέθηκαν στην ευρεία σύσκεψη του Υπουργείου σας (έργα μεγάλης έκτασης, δράσεις προστιθέμενης αξίας, μέριμνα στον τομέα της αγροτικής παραγωγής κ.λ.π.).

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top