Η πόλη των Σερρών αναβαπτίστηκε από τις αύρες του Αγίου Όρους (ΦΩΤΟ)

seres_oros-9-1.jpg

Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ευφροσύνης η Εκκλησία του Χριστού που παροικεί στις Σέρρες υποδέχθηκε το, Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, στις 5 το απόγευμα στα προπύλαια του Ιερού Μητρο­πολιτικού Να­ού Παμμεγίστων Ταξιαρχών, παρουσία του Ιερού Κλήρου και του Λαού με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, απότμη­μα του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας και της αδιαφθόρου χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής εκ της Ιε­ράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους.

Την χαρά όλων για τη μεγάλη αυτή ευλογία που αποβλέπει στον αγιασμό και στην πνευματική στερέωση και ενίσχυση του πιστού λαού αυξάνει το γεγονός ότι συμπίπτει με την εορτή των Αγίων ενδόξων Ταξιαρχών και Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ, των ουρανίων προστατών της πόλεως των Σερρών, κατά την οποία πανηγυρίζει η Μητροπολιτική καθέδρα.

Άλλωστε, πανηγυρικά και επίσημα, θα εορτάσει σε λίγους μήνες και ο παλαιός ιστορικός Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αγίων Θεοδώρων Σερρών, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος θα λάβει μέρος και στις εργασίες της Ημερίδας για την συμπλήρωση 100 ετών από την αρπαγή ιστορικών κειμηλίων από τον ως άνω Ιστορικό Ναό και την
Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών.

Στην λαμπρή υποδοχή εκτός του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και ο Πανιερ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Κων/πολη.

Επίσης παρευρέθησαν τιμητικώς εκπρόσωποι των πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών του Νομού, αντιπροσωπείες τοπικών Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθος Λαού του Θεού.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης της Μακεδονίας κ. Θεολόγος αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή που πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα βαθειάς συγκίνησης και πνευματικής ανάτασης, χοροστάτησε στη Δοξο­λογία, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, ωμίλησε επικαίρως προς το πολυπληθές εκκλησίασμα και ευχαρίστησε καθηκόντως τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πέτρας Αγίου Όρους, Πανοσ. Αρχιμ. Ελισαίο και την τιμία συνοδεία του, για την μεγίστη ψυχοστηρικτική αυτή ευλογία, της μεταφοράς δηλαδή στην πόλη των Σερρών, του αποτμήματος του Τιμίου Σταυρού και της αδιαφθόρου χειρός της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, στον εορτάζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Σερρών.

Η έλευση των Ιερών Σεβασμάτων τόνισε παρακινεί και καρδίαν και γλώσσαν τη δοξολογία και αίνον του Αγίου Θεού μας, που μας αξίωσε της μεγάλης αυτής πνευματικής ευλογίας στις δύσκολες αυτές εποχές που ζει η πατρίδα μας. Ο Θεός είναι μαζί μας μέσω των Αγίων του, που είναι η ολοζώντανη παρουσία του Θεού που μας οδηγούν στην θεογνωσία και μας ενισχύουν και μας στερεώνουν στον καθημερινό μας αγώνα.

“Προσερχόμαστε με πίστη, ευλάβεια και εμπιστοσύνη στο έλεος του Θεού και είμαστε ευγνώμονες που προσήλθατε κομίζοντες την Χάρη της Παναγίας. Σήμερα η πόλη των Σερρών αναβαπτίζεται από τις ζωηφόρες αύρες του Αγίου Όρους, οι οποίες μεταφέρουν και την αύρα της Παναγίας μας, της προστάτιδος και μητρός όλων των ανθρώπων” είπε μεταξύ των άλλων ο Σεβ. κ. Θεολόγος.

Στην αντιφώνηση του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιερώνυμος εκ της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους άρρηκτους πνευματικούς δεσμούς της Μονής με την ιστορική Μητρόπολη των Σερρών και τόνισε ότι η ευλογία της παρουσίας των Ιερών Σεβασμάτων της Μονής στις εορταστικές ακολουθίες που θα πραγματοποιηθούν προς τιμήν των Αρχαγγέλων και της Αγίας, ενώνει εμφανέστερα και απτότερα τον ουρανό και την γή, τους Αγίους και τους πιστούς, μεταφέρει το άρωμα, την ευωδία και τον πνεύμα του Αγίου Όρους στην πόλη των Σερρών, η οποία θεωρεί το Άγιον Όρος ως πνευματική κιβωτό της και προσβλέπει σε αυτό πάντοτε με μεγάλη προσδοκία και δίψα.

Ακολούθησε πολυαρχιερατικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, ο οποίος ωμίλη­σε καταλλήλως προς το πυκνό εκκλησίασμα, με τους πιστούς να συρρέουν αρθρόα για να προσκυνήσουν και να εναποθέσουν την προσευχή τους στο Ιερό απότμημα τουΤιμίου και Ζωοποιού Σταυρού και το χαριτόβρυτο Λείψανο της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Αύριο, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2016, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών θα τελεσθεί πολυαρχιερατικό συλείτουργο προεξάρχοντος του Πανιερ. Αρχιεπισκόπου Ανθη­δώνος κ. Νεκταρίου και συλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου και του οικείου Ποιμενάρχου κ. Θεολόγου.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Χρήστος Καναρόπουλοςhttp://www.romfea.gr/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top