Σέρρες : Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

poreia_elme_mathitwn66_0.jpg

Σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τη Δευτέρα 30 Οκτώβρη στις 12 το μεσημέρι στην 

πλατεία Κρονίου στις Σέρρες  καλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, διεκδικώντας λύσεις στα κοινά οξυμένα προβλήματα των σχολείων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται  σε όλη τη χώρα .Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τους γονείς και τους συλλόγους τους να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και να απαιτήσουν:

Εδώ και τώρα να λειτουργήσουν όλα τα ολοήμερα σχολεία, όλα τα τμήματα των ΕΠΑΛ, όλα τα τμήματα κατευθύνσεων. Μείωση του αριθμού των μαθητών σε 20 στα τμήματα γενικής παιδείας και 10 στα εργαστήρια και τις κατευθύνσεις.

Να ξεκινήσει ΑΜΕΣΑ η Ενισχυτική Διδασκαλία στα Γυμνάσια και η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη στα Λύκεια με όλες τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, όχι στη διδασκαλία με 2η και 3η ανάθεση.

15 μαθητές ανά τάξη για νήπια, Α” και Β” δημοτικού, 20 μαθητές για τις άλλες τάξεις.

Να δοθεί ένα δωρεάν γεύμα σε όλους τους μαθητές με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας. Να υπάρχει δωρεάν μεταφορά για όλους τους μαθητές.

Να εξασφαλιστεί σύγχρονη κτιριακή και υλικοτεχνική υποδομή, επαρκή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών.

Να διευκρινιστεί στο ΠΔ 79 και να επιτρέπεται στου συλλόγους να μπαίνουν στα σχολεία και να χρησιμοποιούν τους χώρους των σχολείων για κάθε δράση που αποφασίζουν.

Να μη δίνεται ούτε 1 ευρώ από την τσέπη των λαϊκών οικογενειών για τη μόρφωση των μαθητών και τη λειτουργία του σχολείου.

Εδώ και τώρα άμεση κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία. Άμεσα να πραγματοποιηθούν οι 30.000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Να λειτουργήσουν παντού όπου χρειάζεται τα Τμήματα Ένταξης και η παράλληλη στήριξη.

πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top