Βόρεια Ελλάδα: Εταιρεία πλήρωνε τράπεζα του εξωτερικού με πλαστά τιμολόγια – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία τους

.jpg

Εικονικά τιμολόγια που φτάνουν το ποσό των 1.225.049 ευρώ είχε εκδώσει εταιρεία, που εδρεύει στη Βόρεια Ελλάδα και δραστηριοποιείται στο εμπόριο ιατρικών αναλωσίμων.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, σε βάρος εκπροσώπων και λοιπών συνεργών της εν λόγω εταιρείας.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε η έκδοση εικονικών τιμολογίων συνολικής αξίας 1.225.049 ευρώ, καθώς επίσης και η μη απόδοση φόρου για το έτος 2016, συνολικού ύψους 221.691 ευρώ και η παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία παρουσιάζοντας τα εικονικά τιμολόγια ως πραγματικά, πραγματοποίησε τα αντίστοιχα εμβάσματα προς τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού για την εξόφληση τους, με σκοπό την απόκρυψη φορολογητέας ύλης.

Η υπόθεση εξελίχθηκε μετά από επιτόπιο έλεγχο στην έδρα της επιχείρηση, απ’ όπου ελήφθησαν φορολογικά στοιχεία και έγγραφα οδικής μεταφοράς, που αφορούσαν στο σύνολο των εισαγωγών της ελεγχόμενης εταιρείας, με εταιρείες του εξωτερικού.

Η σχετική δικογραφία, που υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, αφορά σε αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 200.000 ευρώ, μη απόδοση φόρου εισοδήματος άνω των 150.000 ευρώ, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβίαση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικό.

Επιπλέον ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

http://www.thestival.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top