Σέρρες : Διάκριση για το 13ο δημοτικό σχολείο

images-2-1.jpg

Διεθνή διάκριση απέσπασε η ταινία μικρού μήκους «Paperland» του κινηματογραφικού εργαστηρίου του 13ου δημοτικού σχολείου. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος της UNESCO για την κλιματική αλλαγή.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον», που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και ο Διεθνής Οργανισμός για το περιβάλλον Fee, το Κινηματογραφικό Εργαστήρι του 13ου Δημοτικό Σχολείο Σερρών σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου κατέκτησαν την 1η θέση στον Εθνικό Διαγωνισμό άρθρου, φωτογραφίας και βίντεο, στην κατηγορία βίντεο, 11-14 ετών, με την ταινία «Paperland».

Ως  Εθνικός Νικητής η ταινία εκπροσώπησε την Ελλάδα στον Διεθνή Διαγωνισμό, στον οποίο συμμετείχαν συνολικά 30 χώρες με 178 συμμετοχές σχολείων. Οι νικητές επιλέχτηκαν από εκπροσώπους των UNESCO, UNEP,  EEA, IIEEE,  του  Fee και διακεκριμένους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και σκηνοθέτες. Όπως ανακοινώθηκε από το Διεθνές Συντονιστικό Γραφείο, η ταινία «Paperland» και κατ’ επέκταση η ελληνική συμμετοχή κατέκτησε την πρώτη θέση στην αντίστοιχη κατηγορία.

Πως γυρίστηκε η ταινία
To κινηματογραφικό εργαστήρι του 13ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου, κατά τη διάρκεια ενός εκπληκτικού 3ήμερου κινηματογραφικού workshop στο ΚΠΕ Ποροίων δημιουργήσαν την ταινία μικρού μήκους PAPERLAND.
Η ταινία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος της Unesco “κλιματική αλλαγή και ολιστική προσέγγιση”.
Στο τριήμερο Workshop οι μαθητές γνώρισαν τα μυστικά του κινηματογράφου παίζοντας στη φύση.

Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στη λίμνη Κερκίνη, στο όρος Μπέλες, στο δημοτικό σχολείο Άνω Ποροίων και το αρχοντικό Βιγλάτορας στα Άνω Πορόια. Τη φιλοξενία στο ΚΠΕ Ποροιών ανέλαβε ο Δήμος Σιντικής σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ποροίων.

Η ταινία μικρού μήκους με έναν πολύ εύστοχο και ευρηματικό τρόπο μεταφέρει το μήνυμα πώς δεν χρειάζεται να προβούμε σε ακραίες ενέργειες για να σώσουμε το περιβάλλον.
Αρκεί ο καθένας μας στη καθημερινότητά του να υιοθετήσει απλές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top