ΚΚΕ Σερρών : Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων

-λήψης-2-17.jpg

Σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στις Σέρρες περιόδευσε κλιμάκιο της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Δελή την Τετάρτη 20 Ιούνη. Στις συναντήσεις με τους πρόσφυγες και με τους υπευθύνους της δομής έγινε συζήτηση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τους Πρόσφυγες…

Μέσα από την περιοδεία αναδείχτηκαν αρκετά από τα προβλήματα που υπάρχουν στις δομές. Η χωρητικότητα της δομής είναι για 564 φιλοξενούμενους καθώς έχουν τοποθετηθεί 94 isobox. Οι επίσημα σύμφωνα με τα στοιχεία εγγεγραμμένοι πρόσφυγες στις δομές φιλοξενίας είναι 558 άτομα, ενώ υπάρχουν και άλλοι 72πρόσφυγες που δεν είναι εγγεγραμμένοι. Στο σύνολο αυτή τη στιγμή βρίσκονται 630 πρόσφυγες (Γεζίντι) που από αυτούς τα 151 είναι παιδιά κάτω των 13 ετών.

Στο χώρο και στις δομές των Σερρών εισέρχονται καθημερινά πλέον 10 με 15 πρόσφυγες, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την υπερφόρτωση των δομών καθώς δεν έχουν παρθεί τα μέτρα ώστε να μεγαλώσει και να εξοπλιστεί καλύτερα η δομή. Αυτήν τη στιγμή όλοι οι πρόσφυγες που δεν είναι εγγεγραμμένοι βρίσκονται σε ένα χώρο όλοι μαζί με τις συνθήκες ζωής να θεωρούνται άθλιες. Όλα τα προσφυγόπουλα πηγαίνουν σε ΔΥΕΠ (Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων) εκτός από αυτά που βρίσκονται σε νηπιακή ηλικία.

Η κατάσταση των εργαζομένων: Υπάρχει ένας εργαζόμενος στην ταυτοποίηση. ενώ θα έπρεπε να υπάρχουν τρεις. Υπάρχουν δύο θέσεις ΤΕ που δεν έχουν καλυφθεί. Εννέα εργαζόμενοι είναι από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης και τρεις από το Στρατό.

Υγεία: Έως το Γενάρη 2018 ήταν υπό τη φροντίδα των «Γιατρών του Κόσμου» και τώρα είναι στο ΚΕΛΠΝΟ. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα διότι γιατρός υπάρχει ένας και έρχεται δύο φορές την εβδομάδα το πολύ από τη Δράμα. Ακόμα υπάρχουν δύο μαίες, δύο νοσηλεύτριες και δύο ψυχολόγοι. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα το έχει η «Solidarity Now» (του Τζ. Σόρος).

Για να δεις το βίντεο, κάνε κλικ εδώ.

Πηγή: 902.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top