Στο Άγιο όρος ο Σιδηροκάστρου Μακάριος

sidirokastroy_oros-1.jpg

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος με ομάδα 50 νέων από την ενορία του Βαμβακοφύτου μετέβη στο Αγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ι. Μ. Ξενοφώντος…

Κάθε χρόνο μια εβδομάδα πριν την έναρξη του Τριωδίου η ενορία του Βαμβακοφύτου με επικεφαλής τον Μητροπολίτη πραγματοποιούν επίσκεψη στο Άγιον Όρος για Πνευματική ενίσχυση και αγιασμό.

Ο Γέροντας Αλέξιος υποδέχθηκε με αγάπη τόσο τον Σεβασμιώτατο όσο και την μεγάλη ομάδα των προσκυνητών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ανανεωθούν πνευματικά μέσω της εξομολογήσεως και της συμμετοχής τους στις Ιερές Αγιορείτικες Ακολουθίες και ιδιαιτέρως να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Μονή Ξενοφώντος παρεχώρησε στον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μακάριο το κελί του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται 800 περίπου μέτρα από τη Μονή.

Κατά την επιστροφή τους εδόξασαν τον Θεό που τους αξίωσε να μπορέσουν και φέτος να είναι ταπεινοί προσκυνητές στο Αγιώνυμο Όρος ενώ ο Σεβασμιώτατος αμέσως μετά την επιστροφή του μετέβη στην ενορία του Λιθοτόπου όπου ετέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Χαραλάμπους.

Ο ναός του Αγίου ήταν κατάμεστος αφού προσήλθαν και πολλοί προσκυνητές από την Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στον ενάρετο βίο του Αγίου Χαραλάμπους και στη σημασία που πρέπει να έχει η χαρά στη ζωή των χριστιανών για να λάμπουν από χαρά και να έχουν αναμμένη την φλόγα της αγάπης τους για Τον Χριστό όπως και ο Άγιος ένδοξος Ιερομάρτυς Χαλαλάμπης ο οποίος παρά την μεγάλη του ηλικία (113 ετών) είχε μέσα του μια καρδιά που δεν γερνούσε από το χρόνο διότι έτσι είναι αυτός που πιστεύει στον Χριστό.

Πηγή: Romfea.gr

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top