Ηταν το μεγαλύτερο προσόν του ως πολιτικός. ‘Ηταν έντιμος.

2019020901574457.jpg

Ενας πολιτικός που πέρασε σχεδόν απ’ όλα τα αξιώματα και ..αναγνωρίστηκε το έργο του ή ακόμα και σημάδεψε εποχές ολόκληρες.

Οι συνάδελφοί του είτε του ίδιου πολιτικού χώρου είτε οι ιδεολογικοί του αντίπαλοι δεν μιλούν τυπικά για έναν άνθρωπο που έφυγε.

Ο «Μπουλντόζας» (του άρεσε πολύ αυτό το προσωνύμιο) τους ξάφνιαζε με τις θέσεις του, τον θαύμαζαν για την τόλμη του και πολλοί θα ήθελαν να έχουν τον τίτλο του πατέρα της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας.

‘Ολα αυτά ο Μιλτιάδης ‘Εβερτ τα κατέκτησε με το σπαθί του. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής πάντα τον ήθελε κοντά του, ο Κώστας Καραμανλής πάντα τον συμβουλευόταν. 

Οι δημοσιογράφοι πάντα κάτι είχαν να πούν και να ακούσουν από εκείνον. Οι συνεντεύξεις του, είτε τηλεοπτικές, είτε ραδιοφωνικές ήταν απολαυστικές. Θα «έβγαζαν» πάντα μια ατάκα για τις πολιτικές εξελίξεις αλλά και θα είχαν και εκλεπτυσμένο πάντα χιούμορ.

Η παρουσία του στα κοινοβουλευτικά έδρανα ήταν αδιάλλειπτη από το 1974 έως τον Σεπτέµβριο του 2009. Στις 19 Σεπτεμβρίου 2009 ο Μιλτιάδης Έβερτ ανακοίνωσε με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό την αποχώρησή του από την πολιτική

Ο Μιλτιάδης ‘Εβερτ αναδείχθηκε κεντρικό πρόσωπο της εγχώριας πολιτικής σκηνής στα µεταπολιτευτικά χρόνια, ενώ άφησε ανεξίτηλο στίγµα και στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως δήµαρχος Αθηναίων κατά την περίοδο 1986-1989. 

Στα δημοτικά, η θητεία του συνδέθηκε και µε τη.ν ίδρυση του Αθήνα 9,84, του πρώτου δηµοτικού ραδιοφωνικού σταθµού στην Ελλάδα. ‘Ομως συνδέθηκε και με κάτι άλλο: με την απόλυτη επικράτηση της ΝΔ στον Δήμο Αθηναίων για 25 χρόνια!

Από την προεκλογική περίοδο του 1986 για τη δηµαρχία, τον συνόδευε το παρωνύµιο «Μπουλντόζας» που ο ίδιος είχε φροντίσει να ενισχύσει (ποζάρονταςγια το προεκλογικό υλικό του δίπλα σε µια µπουλντόζα), για να περάσει το µήνυµα ότι ήταν «πολιτικός των έργων και όχι των λόγων».

Το έλεγε πολλές φορές σε δικούς του ανθρώπους οτι η πολιτική του άφησε πικρή γεύση, αλλά προτιµούσε να στέκεται στις καλές στιγµές. 

Το 1974 υπήρξε ένα από τα νέα στελέχη που παρακίνησε ο ιδρυτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Καραµανλής να δοκιµαστούν στην ενεργό πολιτική – και τον συµπεριέλαβε στον συνδυασµό της Α’ Αθήνας, όπου εξελέγη, ενώ από το 1977 εκλεγόταν πάντα πρώτος σε σταυρούς. 

 

Από το 1997, όταν παρέδωσε τα ηνία της Ν.Δ. στον Κώστα Καραµανλή, είχε αρχίσει σταδιακά να περιορίζει τις πολιτικές παρεµβάσεις του, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε αποτραβηχτεί στο εξοχικό του στο Πικέρµι.

 

Στις 31 Μαίου 1987 ακούγεται για πρώτη φορά το μουσικό σήμα του Αθήνα 9.84 έργο παρακαταθήκη στην ελευθερία της έκφρασης και των ιδεών….

 

Ηταν το μεγαλύτερο προσόν του ως πολιτικός.

‘Ηταν έντιμος.

Το ομολογούν όλοι.

 

 

Με πληροφορίες από NEWSIT.GR

 

 

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top