H Ελλάδα μετατρέπεται στο απόλυτο deliverystan

andrikopoulose_3.jpeg

H Ελλάδα μετατρέπεται στο απόλυτο deliverystan.

Από το πρωί οι αγουροξυπνημένοι οξυδερκείς συμπολίτες μας παραγγέλνουν ηλεκτρονικά τους καφέδες και τα κρουασάν συνεχίζουν αργότερα με τις on line παραγγελίες του δεκατιανιού, του γεύματος και πάει λέγοντας.

Aπό τον Βασίλη Μπόνιο

Καθώς ετοιμάζονται να επιστρέψουν σπίτι παραγγέλνουν ηλεκτρονικά και τα ψώνια από τις ιστοσελίδες των super market.

Ετσι από νωρίς το πρωί έως μετά τα μεσάνυχτα δαιμονισμένοι deliverades με παπιά, scooters και παλαβά φορτηγάκια πετάγονται πίσω από θάμνους και απαγορευτικά διασταυρώσεων για να μεταφέρουν στους οξυδερκείς τις e-παραγγελίες τους.

Σε λίγο οι Ελληνες θα βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο όταν είναι να πάνε στον ψυχοθεραπευτή.

Από τη λογική του deliverystan δεν θα μπορούσε να λείψει ο Σκλαβενίτης ο οποίος είχε εντυπωσιάσει πολύ κόσμο όταν αποφάσισε να απορροφήσει τον Μαρινόπουλο με τις ευλογίες του αρχιράπερ κυρ-Αλέκου Φλαμπουράρη.

Η επιχειρηματική είδηση του μήνα είναι λοιπόν η  εξαγορά της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της εταιρείας YODA Α.Ε που ίδρυσε ο Γιάννης Χήτος, από τη Σκλαβενίτη.

Εξαγορά (ταρατατζούμ) η οποία σηματοδοτεί την είσοδο της Σκλαβενίτης στην e-εποχή και την αποεπένδυση του Γιάννη Χήτου από την Caremarket.gr, η οποία είχε συγχωνευθεί το καλοκαίρι του 2018 με τη yoda.gr που είχε ιδρύσει στα τέλη του 2016 ο κ. Γ. Χήτος, με τους κ.κ. Β. Στασινούλια και Β. Ανδρικόπουλο, ειδικό σύμβουλο σήμερα του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας.

Οπως αντιλαμβάνεστε αυτοί που ανοίγουν σαμπάνιες είναι οι 3 που πούλησαν, ανάμεσά τους και ο σημερινός σύμβουλος του πρωθυπουργού Βασίλης Ανδρικόπουλος.

Ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης τώρα ποντάρει στο γεγονός ότι δεν θα ξεπεταχθεί καμμία Γκρέτα Τούνμπεργκ και να αρχίσει να λέει πώς όσοι ψωνίζουν ηλεκτρονικά και αποφεύγουν την ανθρώπινη επαφή στους διαδρόμους των super market είναι βλαμμένοι.

Θα μας πείτε ότι η κοινωνία εξελίσσεται ηλεκτρονικά και πως τα ψώνια θα τα κάνει η παραδουλεύτρα Παύλοβα, το ρομπότ, ηλεκτρονικά. Χμ…

Κρατήστε μικρό καλάθι γι΄αυτό.

Αυτός που γλέντησε ιδιαίτερα την νέα εξαγορά Σκλαβενίτη είναι ο Απόστολος Βακάκης με αφορμή τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων με αφορμή σχετική ερώτηση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές υποστήριξε πως “όπου επιτρέπεται να ανοίξουν καταστήματα τις Κυριακές θα ανοίξουμε και εμείς, εξ’ανάγκης”. Υπογράμμισε δε πως ο ίδιος είναι κατά του ανοίγματος τις Κυριακές, “αντίθετα είμαστε υπέρ της αργίας για όλους και την Τετάρτη εκτός των Κυριακών”.

Όταν όμως έγινε η σύγκριση με την Σκλαβενίτης, η οποία δεν ανοίγει τις Κυριακές ο κ. Βακάκης είπε πως “ορισμένοι κάνουν marketing και θέλουν να δείξουν ότι είναι υπέρ των εργαζομένων, είναι δικαίωμά τους” και συνεχίζοντας πρόσθεσε πως “δεν ξέρω κατά πόσο η απόφαση να μην ανοίγει καμία Κυριακή είναι προς όφελος των εργαζομένων”.

Δεν ήταν η πρώτη φορά-σύμφωνα με το FnB του Νεκτάριου Νιώτη– που ο Απόστολος Βακάκης βάζει στο στόχαστρο την Σκλαβενίτης με ακραίους, πολλές φορές, χαρακτηρισμούς.

Τον Οκτώβριο του 2016 στην ετήσια παρουσίαση της Jumbo στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο πρόεδρος της Jumbo χαρακτηρίζοντας το deal τότε, Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλο, τόνισε πως “ήταν η χειρότερη επιλογή που έκανε η οικογένεια Σκλαβενίτη και μίλησε για παράλογες ακροβασίες”, ενώ για το συγκεκριμένο deal είπε πως “η οικογένεια Σκλαβενίτη πήρε μάλλον τα λάθος χάπια”.

Γι΄αυτό σας λέμε ο Βακάκης δεν χάνει το βιτριολικό χιούμορ του με τίποτε.

Απόστολος Βακάκης

Γεράσιμος Σκλαβενίτης

Για να επιστρέψουμε στον Βασίλη Ανδρικόπουλο τώρα, ο οποίος δρέπει τους καρπούς της επιχειρηματικής του οξυδέρκειας ανάμεσα στους οποίους είναι και η εξυπνάδα να φεύγεις τη κατάλληλη στιγμή από ένα επιχειρηματικό project για το επόμενο.

Βασίλης Ανδρικόπουλος

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση της Τζένης Μπαλατσινού σχετικά με την επιλογή του να ασχοληθεί με την πολιτική θα πει:

Το μόνο που ακούμε από τους πολιτικούς τα τελευταία χρόνια είναι οικονομία και διαφθορά… Γιατί η πολιτική έχει συνδεθεί πολύ με τη διαφθορά. Ακούμε πολύ συχνά για λαϊκισμό. Αυτό πρέπει να αλλάξει, όπως είπα και πριν και να ασχοληθούμε με το κοινό καλό, που σημαίνει ότι χρειάζεται να βγούμε απ’ τη ζώνη που αισθανόμαστε άνετα – εύκολα. Κι εγώ, θα μπορούσα να συνεχίσω να δουλεύω και να μην ασχολούμαι καθόλου.

Οι φίλοι σου δεν σου είπαν «Έχεις μια πετυχημένη καριέρα, τι πας να κάνεις τώρα;»

«Είσαι τρελός;» Αυτό μου είπαν! (γέλια)

Και τι απαντάς;

Ότι αισθάνομαι μέσα μου την ανάγκη να βοηθήσω. Αισθάνομαι πως πολλοί που είναι στον επαγγελματικό στίβο ή που είναι επιστήμονες, έχουν τις δυνατότητες να προσφέρουν στον τόπο και χρειάζεται κάποια στιγμή να το κάνουν. Να αλλάξουμε τη μορφή του πολιτικού λογού στη χώρα μας. Η μορφή του αυτή τη στιγμή είναι τέτοια που δεν αντιπροσωπεύει μεγάλο μέρος του κόσμου. Που δεν τους αρέσει να βλέπουν πολιτικούς να τσακώνονται στα πάνελ. Χρειάζεται σεβασμός, λογική και ξεκάθαροι στόχοι. Σε μια χώρα που έχει τόσες δυνατότητες, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που να μην μπορούν να προσφέρουν!

Σωστός…

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλος πλέον προσφέρει τις ιδέες του και τις συμβουλές του στον Κυριάκο, την ίδια στιγμή που ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης αγοράζει deliveradika παπιά και φορτηγάκια, για να πηγαίνει τις παραγγελίες στους οξυδερκείς συμπολίτες μας ώσπου οι ίδιοι να ανακαλύψουν εκ νέου ότι είναι ψυχικά επωφελές να αγοράζουν οι ίδιοι από το μπακάλικο και τα super market της γειτονιάς τα ψώνια τους.

Για να δούμε ποια θα είναι η πορεία της επένδυσης…

https://kourdistoportocali.com/

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top