Σέρρες : Ελλειπή ρεπορτάζ

-λήψης-1-11.jpg

 Με ανακοίνωση της η κομματική οργάνωση του ΚΚΕ Σερρών  σχολιάζει τα όσα διαδραματίζονται στον Ν Σερρών

 Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕΡΡΩΝ

τελευταίες ημέρες στενάζουμε όλοι από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όσοι δεν εργαζόμαστε, μένουμε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο σπίτι μας για να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού. Παρακολουθούμε λοιπόν περισσότερο τηλεόραση, εκπομπές ενημέρωσης από τηλεοπτικά κανάλια, τοπικά και εθνικά. Μένουμε άναυδοι από την μεγάλη θέρμη που δείχνουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί να σχολιάζουν μητέρες που διασχίζουν με το παιδί τους στη Μεραρχίας, παππούδες που περπατάνε, νέους που τρέχουν στην κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων.

Φυσικά και είναι αναγκαίος ο αυτοπεριορισμός στις μετακινήσεις, τα μέτρα προστασίας. Όμως παρατηρούμε μια αντίφαση.  Δεν έχουμε δει κανένα κανάλι να απαθανατίζει τις ουρές των ασθενών στο νοσοκομείο, τα ελλιπή μέτρα προστασίας του προσωπικού και ασθενών. Δεν έχουμε δει καμία κάμερα σε εργασιακό χώρο μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, βιοτεχνιών, ή υπηρεσιών όπου συνωστίζονται οι εργαζόμενοι ο ένας δίπλα στον άλλον. Ούτε τηλεοπτική κάλυψη στα μεγάλα σούπερ μάρκετ της πόλης, με ουρές ανθρώπων στα φαρμακεία, με ασθενείς περιμένοντας υπομονετικά τη σειρά τους στα Κέντρα Υγείας.  Πόσο μάλλον να υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη στους νεοαφοιχθέντες πρόσφυγές- μετανάστες στις σκηνές του κλειστού κέντρου κράτησης στην περιοχή Κλειδί .

Φαίνεται πως στις παραπάνω περιπτώσεις δεν υπάρχει ο ίδιος ζήλος και ενδιαφέρον να παρουσιαστεί ρεπορτάζ. Να αναδειχθεί πως θα σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που αποτελούν επίσης επικίνδυνες εστίες διασποράς του ιού.

Κάθε άλλο σχόλιο είναι περιττό.

Στο σημείο που βρισκόμαστε το μόνο που μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά το λαό είναι μέτρα που θα θωρακίζουν το δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις απαξιώθηκε και εξακολουθεί να απαξιώνεται.

Απαιτείται άμεσα:

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top