Normalität über alles (από τον Σάκη Μπόικο)

mpoikos1611022-e1493225274484.jpg

Μεγάλο «γλέντι» αυτές τις μέρες. Πικρό, γελοίο, σάπιο,  να σου φέρνει αναγούλα. «΄Επρεπε» ψυχαναγκαστικά, για να δηλώσουμε πίστη και υποταγή στη «δημοκρατική μας παιδεία», να φορέσουμε τη μάσκα του πένθους για την «ανάληψη» του Μητσοτάκη στα ουράνια ή την κάθοδό του στον Άδη (ανάλογα με την οπτική του καθενός και της καθεμιάς). Η ψυχή του έχει πλέον περάσει στη δικαιοδοσία του Υπερπέραν. Η αποστασία μετατράπηκε σε εισιτήριο για την αιωνιότητα. Το τίμημά της «αποπληρώθηκε»· με τις ζωές άλλων, ασφαλώς. Οι συγγενείς θα επιτελέσουν το καθήκον τους και εμείς, οι υπήκοοι, το «δικό μας», όπως μας το υπαγορεύει ο  Σταρ και ο Αντένα.
Ο Μητσοτάκης υπήρξε μεγάλος πολιτικός. Σ’ εμάς τους μικρούς μόνο αισθήματα ευγνωμοσύνης και δάκρυα για την απώλειά του επιτρέπονται. Τίποτε άλλο. Ιδίως δε τώρα που η χώρα περνά κρίσιμες στιγμές. Normalität  über  alles. Το διακήρυξε και ο πρωθυπουργός της «αριστεράς».

Φτηνό πανηγύρι τρίτης διαλογής· κακοστημένο θέατρο. Τα σκηνικά και τα κοστούμια έχουν να μας αφηγηθούν πολλά περισσότερα  από τα κουρδιστά πορτοκάλια/ηθοποιούς της πολιτικής και του θεάματος. Εξάλλου, στο θέατρο αυτό και οι ηθοποιοί μέρος των σκηνικών είναι.

«Έπρεπε», επίσης, να προβούμε, πάλι ως «δημοκράτες» που αγωνιούμε για τη «σωτηρία της χώρας», σε επίσημη δήλωση καταδίκης της γνώμης που δημοσιοποίησε ο  γραμματέας της ΕΣΗΕΑ για τη βόμβα που δε θα τον ενοχλούσε να έσκαγε και στα πόδια του Στουρνάρα.

Ο Φιλιππάκης αντιμετωπίζεται από το θίασο/κοινοπραξία του πολιτικού θεάματος περίπου σαν τρομοκράτης, επειδή εξέφρασε δημόσια την άποψή του –πείτε το άχτι ή μανία, αν θέλετε- σχετικά με την ευθύνη προσώπων του συστήματος για την πρωτοφανή, σε καιρό «ειρήνης», λεηλασία που υφίσταται η ελληνική κοινωνία και η χώρα μας.

Δε γνωρίζω κανένα νόμο που να απαγορεύει την έκφραση μιας επιθυμίας, μιας ενδόμυχης ευχής(;) ή κατάρας (;). Με ποιο σκεπτικό, λοιπόν, πρέπει να ριχτεί στο πυρ το εξώτερον ο κος Φιλιππάκης; Με ποια λογική μπορεί να του απαγγελθεί κατηγορία, πολύ δε περισσότερο, να υπάρξει δικαστική καταδίκη; Για την έκφραση και μόνο μιας έστω «άγριας», ανομολόγητης για τους πολλούς επιθυμίας, που, ωστόσο, όλο και συχνότερα ακούγεται στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις και τις παρέες;

Από τη άλλη μεριά. Το ψέμα και το αίμα (δια)κυβερνούν τον κόσμο. Ο κος Παπαδήμος, ο κος Στουρνάρας, ο κος Παπανδρέου, ο κος Σαμαράς,  ο κος Τσίπρας και τόσοι άλλοι είναι εξέχοντες εκπρόσωποι αυτής της διακυβέρνησης. Τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι είναι διατάγματα μαζικών εκκαθαρίσεων.
Νομίζω πως είναι πολύ ανθρώπινη η σκέψη (σίγουρα έχει περάσει από το μυαλό εκατοντάδων χιλιάδων) να δουν λίγο τσαλακωμένους, λίγο φοβισμένους -έστω για μια φευγαλέα στιγμή- αυτούς που, ατσαλάκωτοι οι ίδιοι μέσα στα πολεμικά τους κοστούμια, τσαλακώνουν καθημερινά, εδώ και επτά χρόνια, ζωές, αξιοπρέπεια, όνειρα και ελπίδες ανθρώπων. Αυτούς που με στυγνό υπηρεσιακό ύφος Βρυξελών, διεκπεραιώνουν τη βρώμικη δουλειά της ευρωτραπεζοκρατίας, προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα προς τούτο «δικαιολογητικά» (οι κανόνες της ελεύθερης αγοράς, προπάντων).
Να δουν τρομοκρατημένους τους γεννήτορες της θεσμικής/κυβερνητικής τρομοκρατίας. Να τους «δωρίσουν» την ευκαιρία να  αισθανθούν για λίγο και αυτοί την παγερή ανάσα του θανάτου στο σβέρκο τους. Αυτή την ανάσα με την οποία «εξοικειώνονται» βιαίως, από κυβερνήσεις «δημοκρατικά» εκλεγμένες, ολοένα και περισσότεροι πολίτες, ολοένα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και τάξεις. «Εξοικειώνονται», θερίζονται και εθίζονται τόσο πολύ, που δυσκολεύεσαι πλέον να διακρίνεις αν είναι δική σου η ανάσα ή του θηρίου.

Δυσδιάκριτα τα όρια μεταξύ επιβίωσης, ζωής και θανάτου για τους πολλούς. Έτσι δεν είναι, αξιότιμοι κύριοι και κυρίες της διακυβέρνησης του αίματος και του ψέματος;

Σημείωση:  ο όρος «επιστροφή στην κανονικότητα» αποτελεί το νέο
χούγιασμα με το οποίο ο κος Τσίπρας σαλαγά  το ποίμνιο,
οδηγώντας το στο σφαγείο … (συγγνώμη) στο μαντρί της σωτηρίας,
ήθελα να πω.

Μοιραστείτε το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top