Tί ξέρει ο Μητσοτάκης για το μυστικό της Αμφίπολης!!! (VIDEO)

f26ccedaa45ad08aac804065bc026780_L.jpg

Η ανασκαφή της Αμφίπολης, όπως κάθε ξεχωριστή ανασκαφή, αποτελεί μια πρόκληση για τον επιστήμονα, μία αφήγηση του παρελθόντος για τον ιστορικό και ταυτόχρονα μία μοναδική ευκαιρία για την αξιοποίησή της σε πολλά επίπεδα, όπως οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά.

Όμως, η ανασκαφή της Αμφίπολης έχει ακόμη ένα επιπλέον σημαντικό χαρακτηριστικό. Έφερε στο φως ένα μεγαλοπρεπές, ακέραιο στην ολότητά του Μακεδονικό μνημείο της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου και παγκοσμίως μοναδικό.

Έρχεται δε, σε μία εκπληκτική συγκυρία για τη χώρα, γεγονός που το καθιστά ακόμη πιο σπουδαίο. Έτσι, για κάποιον που αντιλαμβάνεται την σημαντικότητά του, είναι μονόδρομος το να το παρακολουθεί στενά, όχι μόνο στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές.

Μετά από μια τριετή και «σκανδαλώδη» απαξίωση του μνημείου από το ΥΠ.ΠΟ και μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ωριμάζουν οι συνθήκες για νέες εξελίξεις.

Έτσι λοιπόν αυτό που άρχισε να διαφαίνεται αμυδρά είναι ότι οι Έλληνες θα ζήσουν εκ νέου σε ολόκληρο τον πλανήτη , «εκπλήξεις, εκπλήξεις και μόνο εκπλήξεις…»

Μάλιστα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στους κατοίκους της Μεσολακκιάς το είπε ξεκάθαρα:
«Θα συνεχίσουμε και όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες θα μείνουμε έκπληκτοι».

Αυτό είναι που εκφράζει και σηματοδοτεί με τη δήλωσή του αυτή, σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλαδή τη συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών αλλά και την ανάδειξη ενός μοναδικού και ακέραιου στην ολότητα του Μακεδονικού μνημείου εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε και μια υπόσχεση στους κατοίκους της Αμφίπολης , ότι ως πρωθυπουργός θα επισκεφτεί εκ νέου την περιοχή , προκειμένου να κηρύξει την έναρξη της επισκεψιμότητας στο μνημείο.

Για εκατομμύρια Έλληνες, επανατροφοδοτήθηκε η παλιά ελπίδα, ότι θα ζήσουν πολύ ομορφότερες στιγμές από αυτές του 2014 , και η προσδοκία ότι η πολιτεία θα «κάνει σημαία» της τον Καστά ως εθνικό ζήτημα.

Γεγονός που θα χαροποιήσει ιδιαίτερα όσους πίστεψαν τόσο στο επιτελείο των επιστημόνων , όσο και στους απλούς ανθρώπους που εργάστηκαν στην ανασκαφή.

Και αυτό είναι κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε από τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με ξεχωριστή ευθύτητα και ειλικρίνεια , αφήνοντας στους απλούς πολίτες της Μεσολακκιάς τις καλύτερες εντυπώσεις. Όχι μόνο λόγω δηλώσεων με τις οποίες ανέταξε το ηθικό τους αλλά για έναν επιπλέον λόγο, γιατί έγινε ένας με αυτούς.

Δεκαπέντε μέρες μετά την επίσκεψή του και στα καφενεία της περιοχής, ακόμη συζητούν οι κάτοικοι για τον τρόπο με τον οποίο τους προσέγγισε , τους χαιρέτησε και συνομίλησε μαζί τους.

Δεν πέρασε απαρατήρητο το γεγονός «ότι είναι ο μοναδικός Πρόεδρος κόμματος που μετά την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά ως πρωθυπουργού , έδειξε ότι σέβεται και εκτιμά τους απλούς ανθρώπους ενός μικρού χωριού σε μια στιγμή ξαφνικής απομόνωσης και εγκατάλειψης».

Όσο για τη δήλωσή του «θα μείνουμε έκπληκτοι» δεν αποτελεί μια πολιτική δήλωση αλλά προσδιορίζει ακριβώς την πραγματική εικόνα που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δηλαδή, γνωρίζει για δυο ακόμη μεγάλα σε μέγεθος σημεία που χρίζουν άμεσης ανασκαφής, ενώ του εκφράστηκε η εκτίμηση για πιθανούς ασύλητους χώρους.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ

του Γιώργου Ροδάκογλου

http://www.thousandnews.gr

Μοιραστείτε το

One thought on “Tί ξέρει ο Μητσοτάκης για το μυστικό της Αμφίπολης!!! (VIDEO)”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Top
error: Content is protected !!

Powered by themekiller.com