Προετοιμάζονται… Ενόψει εσωκομματικών εκλογών στο ΚινΑλ

kinal-1-587x330-1.jpg

Μπορεί στο Κίνημα Αλλαγής να θέλουν να ‘παγώσουν’ τον χρόνο, μέχρι τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα συνεδριάσει η ΚΠΕ του κόμματος, για να καταλήξει στον ‘οδικό χάρτη’ ενόψει εκλογών για την ηγεσία του κόμματος, στην πραγματικότητα όμως, η προεκλογική περίοδος που άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν η Φώφη Γεννηματά δήλωσε την πρόθεσή της να επαναδιεκδικήσει την ηγεσία κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δεν θα τελειώσει πριν από το κλείσιμο της εσωκομματικής κάλπης.
Η Φώφη Γεννηματά πρόσφατα επανήλθε, από το Φόρουμ των Δελφών, δηλώνοντας ότι θα είναι εδώ γιατί έχει αφήγημα για την χώρα και την προοδευτική διακυβέρνηση, κόντρα στις συντηρητικές πολιτικές που επιλέγονται και εφαρμόζονται σήμερα. Τάσσεται σαφώς απέναντι στη ΝΔ, ενώ έχει επιλέξει την ‘απαξίωση’ του ΣΥΡΙΖΑ και ‘χτίζει’ την πλατφόρμα της γύρω από τις έννοιες ‘αυτόνομη πορεία’ του Κινήματος Αλλαγής, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση με το ίδιο ως πρωταγωνιστή. Μεταξύ των πολιτικών επιλογών της είναι σαφώς τα κοινωνικά αγαθά, όπως η Υγεία και η Παιδεία, η αντιμετώπιση των ανισοτήτων, η διατήρηση των εργασιακών κεκτημένων δικαιωμάτων, οι δημόσιες επενδύσεις, η αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής κ.ο.κ.
Ευρισκόμενη ήδη στην ηγεσία του κόμματος, η ίδια έχει τη δυνατότητα να «τρέχει» παράλληλα δύο πράγματα στον δρόμο προς τις εσωκομματικές εκλογές. Αφενός την πορεία που έχει χαράξει ως αντιπολίτευση για την παράταξη, στην οποία εντάσσονται μεταξύ άλλων οι ‘ψηφιακές περιοδείες’, που έχουν στο επίκεντρο το Ταμείο Ανάπτυξης και την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των πόρων του, αφετέρου την καθεαυτή προεκλογική της εκστρατεία που μέχρι στιγμής πάντως, και με σεβασμό στα προβλήματα των πολιτών λόγω πανδημίας, λαμβάνει χώρα στο παρασκήνιο. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο τα τηλεφωνήματα, όσο και οι προσπάθειες για δια ζώσης συναντήσεις της προέδρου με τον ‘οργανωμένο μηχανισμό’ του Κινήματος Αλλαγής, ήτοι τους βουλευτές, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, τους Τομεάρχες, τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών κ.ο.κ.
Την ίδια ώρα, εμφανώς διεξάγει τη δική του εκστρατεία ο Ανδρέας Λοβέρδος που έχει θέσει ως στόχο τον υπερδιπλασιασμό των ποσοστών του κόμματός του. Και εκείνος, εμβολιασμένος γαρ, εντείνει πλέον τις ‘περιοδείες-αστραπή’ τύπου Φιλιάτων, ενώ την ίδια ώρα επτά ομάδες εργασίας, ασχολούνται τόσο με τις πολιτικές θέσεις, όσο και με την οργανωτική δουλειά της υποψηφιότητάς του. Προετοιμάζεται, εξάλλου, η προσωπική του πολιτική διακήρυξη, την οποία και θα παρουσιάσει με τη δέουσα επισημότητα σε αντίστοιχη εκδήλωση.
Εν μέσω προετοιμασίας βρίσκεται και ο ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Ανδρουλάκης, που δεν έχει ωστόσο ακόμα ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, αλλά έχει δηλώσει πάντως ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν να είναι υποψήφιος το 2017 έχουν έκτοτε ενισχυθεί. Ο ίδιος εμμένει στη θέση του ότι όσο ο κορωνοϊός αφαιρεί δεκάδες ανθρώπινες ζωές κάθε μέρα, τέτοιου είδους ανακοινώσεις είναι άκαιρες, για αυτό και περιμένει πριν από οποιαδήποτε επίσημη κατάθεση υποψηφιότητας. Έχοντας στο πλευρό του, πάντως, τους στενούς συνεργάτες του Στέφανο Ξεκαλάκη και Ανδρέα Σπυρόπουλο, αλλά και νέους επιστήμονες εντός και εκτός Ελλάδας, που έχουν επιφορτιστεί με τη σύνταξη της πολιτικής του πλατφόρμας, ο ευρωβουλευτής έχει ήδη ξεκινήσει τα τηλεφωνήματα και τις διαδικτυακές επαφές ανά την Ελλάδα.
Πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις του είναι ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, που δεν θέλει να γίνει μέρος μίας ‘άσκοπης, προβληματικής και πρόωρης συζήτησης’, όπως φέρεται να χαρακτηρίζει την προεκλογική εσωκομματική συζήτηση, εν μέσω πανδημίας, θα μιλήσει ωστόσο για το θέμα, όταν κρίνει ότι θα έχει έρθει η ώρα. Εξάλλου, όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι είναι κοντά στην απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία.
Έντονα, τέλος, ακούγεται και το όνομα του Παύλου Γερουλάνου, που πάντως προς ώρας κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Ο ίδιος δήλωσε πρόσφατα ‘παρών στην μάχη’ για να επανέλθει το όραμα του ΠΑΣΟΚ στο σήμερα και να μεταφραστεί σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν κάθε Έλληνα, προκειμένου να γίνει ξανά δύναμη θετικής αλλαγής για την ελληνική κοινωνία.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top