Σωματείο Συνταξιούχων Σερρών : Κάλεσμα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Ιουνίου

-3.jpg

Το Δ.Σ. του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Περιφερειακής Ενότητας Σερρών καλεί όλους τους Συνταξιούχους να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνουν Εργατικά Σωματεία της πόλης μας την Πέμπτη 3 του Ιούνη στις 7 μμ. στην πλατεία Ελευθερίας για να Α Π Α Ι Τ Η Σ Ο Υ Μ Ε να μη κατατεθεί στη Βουλή το αντεργατικό έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο, χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, βάζει φραγμούς στη συνδικαλιστική δράση κλπ.

Το 8ωρο, το πενθήμερο, η κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση και την απεργία καθώς και τα άλλα δικαιώματά μας δεν μας τα χάρισε κανένας. Είναι κατακτήσεις που κερδήθηκαν με θυσίες και σκληρούς ταξικούς αγώνες. Είναι ιερά και απαραβίαστα. Δεν έχει το δικαίωμα καμία κυβέρνησηνα τα θυσιάσει στο βωμό της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.

Δεν παραχωρούμε το δικαίωμα στην ΕΕ να απαιτέι την κατάργησή τους ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση των δόσεων από το ταμείο ανάκαμψης.

Πολύ περισσότερο δεν νομιμοποιείται στη συνείδησή μας η ξεπουλημένη πλειοψηφία της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να τα παραχωρεί στους «κοινωνικούς της εταίρους» για την τόνωση της κερδοφορίας και την «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ, ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο – τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί Νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μια εργασιακή ζούγκλα.
  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές, 7ωρο. 5ήμερο, 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ στις 7 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Το Δ.Σ του Σωματερίου

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top