Ο Στουρνάρας θα αθωώσει τον Νίκο Παππά!

-23.jpg

Του Κώστα Πουλακίδα

Ολοένα και πιο σαφές γίνεται ότι η Προκαταρκτική Επιτροπή στήθηκε από τη Ν.Δ. για να μην επιστρέψει ο Χρήστος Καλογρίτσας τα 3 εκατ. ευρώ που είχε πάρει από τους Χούρι.  Ήταν πιθανότατα ένας πολιτικός αντιπερισπασμός του εργολάβου, ο οποίος όμως τελείωσε από την ώρα που ο εισηγητής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης είπε στον μάρτυρα ότι θα πρέπει να επιστρέψει τα 3 εκατ. είτε η σύμβαση που είχε υπογράψει ήταν εικονική είτε όχι.

Τον ισχυρισμό πως πρόκειται για συναλλαγή δύο ιδιωτών χωρίς πολιτική εμπλοκή επιβεβαιώνει και τεκμηριώνει και η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που απέστειλε στην Επιτροπή ο Γιάννης Στουρνάρας. Γι’ αυτό και αναμένεται να αποτελέσει βασικό στήριγμα των επιχειρημάτων του Νίκου Παππά στο υπόμνημα που θα καταθέσει έως την Τετάρτη.

«Ουδεμία σύνδεση με το όνομά μου»

Ο Ν. Παππάς θα υπογραμμίσει ότι από την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος «σαφώς προκύπτει ότι ουδεμία απολύτως σύνδεσή μου υπάρχει με το ποσό των 3.000.000 ευρώ, αφού ουδόλως αναφέρεται, έστω και εμμέσως, το όνομά μου όχι μόνο ως αποδέκτη του επίμαχου χρηματικού ποσού, αλλά ούτε καν ως διαδραματίζον οποιονδήποτε ρόλο στη διαδρομή του πρόσωπο. Αντιθέτως, στην έκθεση ρητώς αναφέρεται η κατάληξη και ανάλωση του ποσού των 3.000.000 ευρώ για τις παραγωγικές ανάγκες της εταιρείας του επιχειρηματία Χρ. Καλογρίτσα».

Νομικοί κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζαν ως «συντριπτικά» όσα περιλαμβάνει η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς καταγράφεται με ακρίβεια όχι μόνο η προέλευση των 3 εκατ. ευρώ από την εταιρεία CCC των Χούρι, αλλά και η κατάληξή τους.  Όταν αποδεσμεύθηκαν τα 3 εκατ. από το Ελληνικό Δημόσιο κατέληξαν στις εταιρείες της οικογένειας Καλογρίτσα και από εκεί χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή υποχρεώσεων και προμηθευτών τους.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top