Σέρρες : Μεγάλη η συμμετοχή των οδηγών στον έλεγχο ρύπων για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος

196322145_546171243434698_5064756757156170214_n-300x135-1.jpg

 165 συνολικά οχήματα έκαναν τη στάση τους μπροστά από τη Εθνική Τράπεζα Σερρών και ελέγχθηκαν, όσον αφορά στα επίπεδα εκπομπής ρύπων τους, από τα μέλη του Σωματείου Επισκευαστών οχημάτων Ν. Σερρών. Η εκδήλωση που οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος με τίτλο «Άνθρωπος – Περιβάλλον – Αυτοκίνητο» στέφθηκε σύμφωνα με τους διοργανωτές με απόλυτη επιτυχία, ενώ στόχος είναι για το Σωματείο Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Σερρών η εν λόγω δράση να καταστεί θεσμός

 Οι μετρήσεις των καυσαερίων που πραγματοποιήθηκαν στα διερχόμενα αυτοκίνητα διενεργήθηκαν εντελώς δωρεάν, από τις 9.00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και τις 2.00 το μεσημέρι, με σκοπό την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το εάν και κατά πόσο τα οχήματα των Σερραίων οδηγών είναι ρυπογόνα. Στόχο της δράσης αποτέλεσε πρωτίστως η συμβολή από πλευράς του Σωματείου Επισκευαστών οχημάτων στην ευαισθητοποίηση και αφύπνιση των Σερραίων οδηγών απέναντι στο περιβάλλον. Αρωγοί στην εν λόγω προσπάθεια στάθηκαν η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και ο Δήμος Σερρών.Στην εκδήλωση συνέβαλαν επίσης τα μέγιστα το Επιμελητήριο Σερρών, η ΟΕΒΕΣΣ, η EOBEAM, η εταιρεία ανακύκλωσης μπαταριών Combatt του κ. Αραμπατζή και η Τεχνική Εταιρεία Εξοπλισμών Συνεργείων Mαλίνης, ενώ υποστηρικτικά παρών δήλωσε και ο Βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Τάσος Χατζηβασιλείου ο οποίος μίλησε με θέρμη για την εξαιρετική, όπως τη χαρακτήρισε πρωτοβουλία του Σωματείου.

 Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των μετρήσεων θα κατατεθούν στους αρμόδιους ελεγκτικούς φορείς για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με τα επικρατούντα στην πόλη των Σερρών επίπεδα ρύπανσης από την εκπομπή καυσαερίων.

 Κ.Ν.

 http://oevess.gr/2

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top