Σέρρες : Πραγματοποιήθηκε η 1η Συνάντηση του δικτύου Space4people

f59311816482a3d5f8c36e096c535c01_L.jpg

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 η 1η Συνάντηση της Τοπικής Ομάδας Στήριξης(Urbact Local Group-ULG) των Σερρών του δικτύου «Space4people», σηματοδοτώντας την έναρξη ενός κύκλου τακτικών συναντήσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων που στόχο έχουν να αναβαθμίσουν λειτουργικά και να κάνουν πιο ελκυστικό τον δημόσιο χώρο της πόλης.

Η συνάντηση των Μελών της ULG των Σερρών, που οργανώθηκε αυτή τη φορά διαδικτυακά λόγω των προληπτικών μέτρων και των κανόνων προστασίας του covid-19, γίνεται στο πλαίσιο του έργου «Space4people» που υλοποιεί ο Δήμος Σερρών μαζί με άλλες εννέα (9) πόλεις από όλη την Ευρώπη με χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος εδαφικής συνεργασίας URBACT ΙΙΙ.

Εκπροσωπώντας τον Δήμο Σερρών, η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη – Τσοχατζίδη καλωσόρισε τα Μέλη της ULG και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους. Όπως τόνισε η κυρία Παλάζη – Τσοχατζίδη, ο Δήμος Σερρών δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην υλοποίηση παρόμοιων καινοτόμων Προγραμμάτων και Πρωτοβουλιών.

Το πρόγραμμα της 1ης Συνάντησης ήταν χωρισμένο σε 2 μέρη: στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε η συνολική εικόνα του έργου “Space4people”, από την Συντονίστρια του έργου Φωτεινή Μίκικη, Δρ. Πολιτικό Μηχανικό-Συγκοινωνιολόγο, προβλήθηκε η συμμετοχή του Δήμου στις μέχρι τώρα διακρατικές συναντήσεις από την Ελένη Μαδεμλή, Πολιτικό Μηχανικό MSc και Συντονίστρια της ULG, ενώ αναπτύχθηκαν οι δράσεις και οι στόχοι του έργου στον Δήμο Σερρών και ο σημαντικός ενεργός ρόλος των Μελών της ULG στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης από τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου Δημήτρη Ρωσσάκη.

Το δεύτερο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε στην παρουσίαση των προτάσεων για τις παρεμβάσεις μικρής κλίμακας (Small Scale Actions) που θα γίνουν στο πλαίσιο του «Space4people» και στις οποίες η συνεισφορά και η εμπλοκή των Μελών της ULG των Σερρών είναι ιδιαίτερη και σημαντική.

Την ανάπτυξη των προτάσεων έκανε η Αρχιτέκτων Μηχανικός Ευδοκία Ράντου από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών.

Ο πυρήνας των παρεμβάσεων αυτών αναφέρονται στον «Έλεγχο της ύπαρξης ικανών διαδρόμων κίνησης πεζών στους πεζοδρόμους και τα πεζοδρόμια σε συγκεκριμένη διαδρομή». Η επιλογή τους βασίστηκε τόσο στα ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν και στη «baseline study» που συντάχθηκε κατά την πρώτη φάση του έργου, αλλά και στα στοιχεία από τη Μελέτη Αστικής Κινητικότητας και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας – ΣΒΑΚ, που εξετάζουν θέματα κινητικότητας του Δήμου Σερρών.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις αλλά και οι παρατηρήσεις των συμμετεχόντων σε όλα όσα παρουσιάστηκαν, μέσα από μια ενδιαφέρουσα διαβούλευση και ανταλλαγή απόψεων που έδειξε και το υψηλό επίπεδο ενδιαφέροντος για τις επιχειρούμενες παρεμβάσεις.

Τα Μέλη της ULG των Σερρών ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 2η Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα, η οποία, εφόσον οι συνθήκες και τα μέτρα προστασίας επιτρέψουν, θα γίνει με φυσική παρουσία.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top