Σέρρες : Ο Μαργαρίτης Σχοινάς ανακηρύσσεται επίτιμος δημότης της πόλης

-97.jpg

Σε μια πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Σερρών «ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ» θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του Δήμου Σερρών ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μαργαρίτης Σχοινάς, και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο και το Χρυσό Κλειδί της πόλης των Σερρών.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ, εντάσσεται στο πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου για την Απελευθέρωση της πόλης των Σερρών το 1913.


Στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει η υποδοχή του κ. Σχοινά στο Δημαρχείο Σερρών , στις 6.30 θα επισκεφθεί στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγο στο Επισκοπείο και στις 7 το απόγευμα ο κ. σχοινάς θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο στο Διοικητήριο των Σερρών

Το πρόγραμμα της Κυριακής:

Στις 10 το πρωί θα επισκεφθεί ο κ. Αντιπροέδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά τον περίπταό του, στο κέντρο της πόλης των Σερρών την Έκθεση Φωτογραφίας του Ηλία Περγαντή, με τίτλο «200 Χρόνια Ελευθερία» στον πεζόδρομο Κων. Καραμανλή.
Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί η Επίσημη Τελετή Αδελφοποίησης των Δήμων Σερρών – Κασσάνδρας στην Πλατεία Ελευθερίας. Ακολουθεί μουσικοχορευτική παράσταση με την ομάδα «Φίλοι Παράδοσης Κασσάνδρας» και τέλος στιες 9.30 το βράδυ συναυλία με τίτλο «Ελεύθεροι Ξανά…» με αντιπροσωπευτικά τραγούδια της περιοχής των Σερρών που θα αποδοθούν από το Μουσικό παραδοσιακό σχήμα Ν. Μπούσιου . Η κ. Η κ. Χρυσάνθη Ιακώβου, δημοσιογράφος – ποιήτρια θα διαβάσει ένα απόσπασμα από το διήγημά της με θέμα τη ζωή του Εμμ. Παππά, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο ‘’Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821’’

ΕΡΑ ΣΕΡΡΩΝ 

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top