«Κατσάδιασαν» τον Μητσοτάκη Μέρκελ και Μακρόν για τους τουρίστες! Και ο Πρωθυπουργός «βλέπει» δημοσιογραφικές υπερβολές

-100.jpg

Εμπλοκή με το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα – Χαμός προκλήθηκε από δημοσίευμα του Bloomberg που κάνει λόγο για «κατσάδιασμα» στη Σύνοδο Κορυφής για τους εμβολιασμένους τουρίστες

Χαμός προκλήθηκε από δημοσίευμα του Bloomberg που θέλει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να «κατσαδιάστηκε» από Μακρόν και Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής, για τους Άγγλους τουρίστες και γενικότερα τους τουρίστες που είναι εμβολιασμένοι με εμβόλια που δεν έχει εγκρίνει ο ΕΜΑ.

Όσον αφορά στους Βρετανούς τουρίστες η ελληνική κυβέρνηση ξεκαθάρισε πως έρχονται στην Ελλάδα με PCR test 72 ωρών ή rapid test και όταν επιστρέφουν στη χώρα τους, μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών. Ενώ δήλωσε πως είχε ενημερωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση πως η Ελλάδα θα δεχτεί τουρίστες εμβολιασμένους με το ρωσικό και κινεζικό εμβόλιο.

«Ελέγχους συνοριακούς δεν έχουμε προβλέψει. Μίλησα και με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και με διαβεβαίωσε ότι αν πάνε εμβολιασμένοι και με άλλα εμβόλια όπως για παράδειγμα με το Sputnik, τότε θα λάβουν χώρα και άλλοι έλεγχοι και τεστ και εξετάσεις», ήταν η δήλωση της Άνγκελας Μέρκελ.

Για το δημοσίευμα του Bloomberg τοποθετήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες, κάνοντας λόγο για δημοσιογραφικές υπερβολές, παραδεχόμενος ότι η Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στις ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται τα εν λόγω εμβόλια, και άλλες που δεν τα δέχονται. «Είμαστε υποχρεωμένοι να δεχόμαστε όλα τα εγκεκριμένα από την ΕΕ εμβόλια, έχουμε δικαίωμα να αναγνωρίζουμε και άλλα» σχολίασε ο Πρωθυπουργός.

Και υποστήριξε ότι η Ελλάδα έχει ανοίξει τον τουρισμό τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Και αναφερόμενος στους εμβολιασμούς δήλωσε: «Εκφράστηκε η ικανοποίηση με την πρόοδο σε όλη την ΕΕ. Ως Ευρώπη, καλύψαμε το χαμένο έδαφος και προμηθευτήκαμε αρκετές δόσεις ώστε να εμβολιαστούν, με όλα τα σκευάσματα, οι ενήλικες πολίτες».https://www.newsbreak.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top