Προκλητική ασυλία στα golden boys που θα… τζογάρουν τα χρήματα των ασφαλισμένων

-120.jpg

Μια προκλητική ασυλία με απαλλαγή από ποινικές και αστικές ευθύνες προβλέπεται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου για τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, για τα golden boys που θα τζογάρουν στο χρηματιστήριο τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας «Οι εταιρίες θα λαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες, οι εργαζόμενοι θα υφίστανται τις ζημίες από τις ενέργειες των ιδιωτικών εταιριών, που μάλιστα δεν θα έχουν  και καμία ευθύνη αν η «επένδυση» πάει στραβά. Αυτός νομίζω λέγεται ατομική ευθύνη! Αυτό επίσης, δεν λέγεται δημόσια κοινωνική ασφάλιση!».

Το νομοσχέδιο επισημαίνει ο Διονύσης Τεμπονέρας «θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες, να διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να «τζογάρουν» τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, στα εγχώρια και διεθνή χρηματιστήρια».

Εάν, όμως, πάει στραβά δεν θα έχουν καμιά επίπτωση αφού προκαταβολικά δια νόμου απαλλάσσονται από αστικές και ποινικές ευθύνες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Διονύση Τεμπονέρα

«Μόλις δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση, το νέο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, με τίτλο: «Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά».
Είναι το νομοσχέδιο, που θα επιτρέψει σε ιδιωτικές εταιρίες, να διαχειρίζονται τις εισφορές των εργαζομένων, δίνοντάς τους την δυνατότητα, να «τζογάρουν» τον κόπο και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων, στα εγχώρια και διεθνή χρηματιστήρια.

Πέρα από τις τεχνικές λεπτομέρειες(για τις οποίες θα επανέλθουμε), χαρακτηριστικό, είναι το άρθρο 19  του νομοσχεδίου.
Η κυβέρνηση ισχυρίζεται εδώ και μήνες ότι, οι αποδόσεις των «επενδύσεων» των ασφαλισμένων είναι εγγυημένες και ότι, δεν εκτίθενται σημαντικά στον κίνδυνο των χρηματαγορών.
Ισχυρίζεται επίσης ότι, το ρίσκο είναι μηδαμινό και ότι ,οι ασφαλισμένοι στο μέλλον θα λάβουν ακόμα και έως 68% μεγαλύτερες επικουρικές συντάξεις

Το άρθρο 19 όμως του νομοσχεδίου, που αφορά τα golden boys, που θα διαχειρίζονται και θα επενδύουν  στα χρηματιστήρια, τις εισφορές των ασφαλισμένων, τους απαλλάσσει από κάθε «αστική ή ποινική ευθύνη για πράξεις ή παραλείψεις τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους ή επ’ ευκαιρία αυτής…».

Οι εταιρίες θα λαμβάνουν τα κέρδη από τις προμήθειες, οι εργαζόμενοι θα υφίστανται τις ζημίες από τις ενέργειες των ιδιωτικών εταιριών, που μάλιστα δεν θα έχουν  και καμία ευθύνη αν η «επένδυση» πάει στραβά.

Αυτός νομίζω λέγεται ατομική ευθύνη!
Αυτό επίσης, δεν λέγεται δημόσια κοινωνική ασφάλιση!».

https://eretikos.gr/

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top