Δήμος Σιντικής : Τρισάγιο προς τιμή του Τάσου Ισαάκ στο Σιδηρόκαστρο

-8.jpg

Την Κυριακή στις 4 Ιουλίου και ώρα 16.00μμ στο Ηρώο του Γεώργιου Κατσάνη στο Σιδηρόκαστρο, θα τελεστεί τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων από Κύπριους μοτοσικλετιστές που εκπροσωπούν ο καθένας τους και ένα κατεχόμενο χωριό της αιματοβαμμένης Κύπρου.

Το παρόν θα δώσουν, η μητέρα και η κόρη του Τάσου Ισαάκ οι οποίες ακολουθούν την πορεία με συνοδεία 2 οχημάτων που γίνεται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», όπου τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και επιμένοντας στον αγώνα της μνήμης, διοργανώνει αυτό το οδοιπορικό μνήμης, ελευθερίας και ιστορικής συνείδησης στον Ελλαδικό και Κυπριακό χώρο.

25 χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού στη Δερύνεια η δικαιοσύνη δεν απενεμήθη! Το Σιδηρόκαστρο έχει επιλεγεί γιατί ένας άλλος δικός μας Σιδηροκαστρινός στα χώματα της Κύπρου θυσιάζει την ζωή του ως γνήσιος Έλληνας Αξιωματικός! Απονέμουμε Τιμή και Δόξα στους Ήρωές μας!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» έχει συσταθεί από μια ανεξάρτητη ομάδα νέων το 2008, έχοντας ως βασικό στόχο την διατήρηση της μνήμης της θυσίας των Ισαάκ – Σολωμού, και στην ανάδειξη της κοινωνίας μας των μηνυμάτων που πηγάζουν μέσα από την θυσία των δύο συνανθρώπων μας.

Επιπλέον, στοχεύει στη συνέχιση του θεσμού της πορείας των μοτοσικλετιστών ως συμβολικού μέσου διεκδίκησης του δικαιώματός μας στη ζωή και στο σεβασμό της ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών, τα οποία στερούμαστε στην Κύπρο λόγω της τουρκικής εισβολής και κατοχής της πατρώας γης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top