Δήμος Βισαλτίας : Τίμησαν τα θύματα του oλοκαυτώματος

nigrita.jpg

Μνημόσυνο για τα θύματα του oλοκαυτώματος της πόλης της Νιγρίτας και της ευρύτερης περιοχής της Βισαλτίας, που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο, τελέστηκε σήμερα, Κυριακή, το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ.κ. Θεολόγου.

Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο Δήμος Βισαλτίας και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας με την ευκαιρία της 108ης επετείου του oλοκαυτώματος της πόλης που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο, από 17 έως 20 Ιουνίου 1913, ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Καπετάν Γιαγκλή από εκπροσώπους των αρχών και των φορέων της Νιγρίτας.

Στεφάνια κατέθεσαν ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Λευτέρης Αβραμάκης, ο δήμαρχος Βισαλτίας, Αθανάσιος Μασλαρινός, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νιγρίτας, Νικόλαος Πολυχρονίδης, ο εκπρόσωπος της Π.Ε. Σερρών περιφερειακός σύμβουλος, Δημήτρης Καριπίδης, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής διεύθυνσης Σερρών, Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Ιωάννης Βασιλκαρίδης, και εκπρόσωπος του Συλλόγου Μακεδονομάχων και Απογόνων «Παύλος Μελάς».

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις  5, 8 και 12 Ιουλίου, στη Νιγρίτα, στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη, με την υποστήριξη της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

ertnews.gr

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top