Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ η νίκη στις επόμενες εκλογές

-10.jpg

Η «ευθύνη» είναι η λέξη-κλειδί της προγραμματικής συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5 FM» και, σχολιάζοντας τη διαχείριση της πανδημίας, χαρακτήρισε «αρχισαμποτέρ» τον κ. Μητσοτάκη. Σημείωσε την αναγκαιότητα άρσης της πατέντας των εμβολίων, επισημαίνοντας ότι είναι θέμα που «πρώτα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. σήκωσε, ακολουθώντας τη γραμμή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας» και υπογράμμισε ότι «ο εμβολιασμός όλων είναι ζήτημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης».

Ειδικότερα, σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει την ευθύνη για την επόμενη διακυβέρνηση της χώρας, για να διώξουμε μια κυβέρνηση που κακοποιεί τη δημοκρατία, οξύνει τις ανισότητες και φροντίζει τα συμφέροντα των λίγων». Τόνισε ότι «πρέπει να κερδίσουμε την επόμενη εκλογική αναμέτρηση έστω και με μια ψήφο, με προμετωπίδα το πρόγραμμά μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για σειρά νομοθετικών παρεμβάσεων: το νέο πτωχευτικό κώδικα, τον «αποκλεισμό 25.000 μαθητών» από το δημόσιο πανεπιστήμιο, τον εργασιακό νόμο, το «τζογάρισμα» με τις ασφαλιστικές εισφορές και τις συντάξεις και τη «συνολικότερη επίθεσή της» στην κοινωνία και τα δημοκρατικά δικαιώματα. Αντιπαρέβαλε τρεις βασικές αιχμές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ειδικότερα τόνισε ότι η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, η υπεράσπιση της δημοκρατίας και η καταπολέμηση των ανισοτήτων αποτελούν βασικούς άξονες του προγράμματός μας, επιμένοντας αφενός στην προστασία των κοινωνικών αγαθών, όπως το ρεύμα και το νερό, αφετέρου στη στήριξη της εργασίας, των μισθών και της ασφάλειας των εργαζομένων με ένα νέο εργασιακό πλαίσιο, νέα συμπεριληπτική και βιώσιμη ανάπτυξη, ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών.

Σχολίασε ότι η πανδημία «έδειξε τη χρεοκοπία της λογικής ότι ‘δεν υπάρχει κοινωνία μόνο άτομα και η αγορά πάνω από όλα’», για να τονίσει ότι απαιτείται μια «συνολικά ανταγωνιστική αφήγηση απέναντι στο νεοφιλελεύθερο δόγμα». Εκτίμησε πως «η πανδημία πάγωσε τον πολιτικό χρόνο», όμως «ο πολιτικός κύκλος ζωής της κυβέρνησης Μητσοτάκη άρχισε να κλείνει, τομή ήταν οι αντιδράσεις για το εργασιακό νομοσχέδιο». Υποστήριξε ότι το επόμενο διάστημα το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει, «για λόγους ουσίας και ανάγκης για να σωθεί η κοινωνία». «Η πολιτική ασυλία του Κ. Μητσοτάκη τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι εδώ για να δώσει τη μάχη να νικήσει η ζωή”, σημείωσε.

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι η κυβέρνηση «έχει πέσει 30% έξω από τον στόχο της για δήθεν συλλογική ανοσία στις αρχές καλοκαιριού, αλλά στη χώρα της ατομικής ευθύνης φταίνε μόνο οι πολίτες». Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επιχειρεί να μετακυλήσει την ευθύνη του για την αποτυχία των εμβολιασμών, ενώ δεν έκανε τίποτα για να ενισχύσει τη δημόσια υγεία». «Ακούγαμε ότι η Ελλάδα είχε ένα… ζηλευτό πρόγραμμα εμβολιασμού. Τι πήγε, λοιπόν, στραβά; Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για προνόμια γιατί δεν έχει ουσιαστικό σχέδιο για τους εμβολιασμούς», είπε. Σχολίασε δε ότι «πρέπει να έχουμε τη μοναδική κυβέρνηση στην ΕΕ που πίστεψε ότι με 600 εκατ. λιγότερα στον προϋπολογισμό για την υγεία και μη στηρίζοντας την πρωτοβάθμια υγεία, θα έλυνε το πρόβλημα της πανδημίας». Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε τις πάγιες θέσεις που από την αρχή της πανδημίας διατύπωνε η αξιωματική αντιπολίτευση για: «ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, προσλήψεις προσωπικού στην υγεία, επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αντί να κάνει όλα αυτά, ανοίγει τώρα το διάλογο για να κλείσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία».

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top