ΚΚΕ Σερρών : Μόνο ο λαος μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Πειραιως στο Ροδολίβος

untitled.png

Στις 28/6 γνωστοποιήθηκε το κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας Πειραιώς στο Ροδολίβος Σερρών, του μοναδικού υποκαταστήματος σε ολόκληρο τον δήμο.

Το συγκεκριμένο κατάστημα εξυπηρετεί όλα τα χωριά του δήμου. Ο κόσμος που συναλλάσσεται είναι κυρίως ηλικιωμένοι για τη σύνταξή τους, αγρότες για τις επιδοτήσεις, αλλά και επισκέπτες της περιοχής αυτής κυρίως κατά την θερινή περίοδο για διακοπές. Ειδικά οι ηλικιωμένοι κάτοικοι που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, αλλά όχι μόνο αυτοί, όλο αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα, ειδικά τώρα που καταργούνται τα βιβλιάρια και παραμένουν μόνο οι κάρτες.

Θεωρούμε πως το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος της τράπεζας θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Βεβαίως η απόφαση αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Εντάσσεται στην απόφαση που έχουν πάρει οι τράπεζες για την εξυγίανση τους (δηλαδή την αύξηση των κερδών με το κλείσιμο υποκαταστημάτων τους σε όλη την Ελλάδα, με την διεύρυνση και ελαστικοποίηση του ωραρίου για τους εργαζόμενους- απολύσεις- σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο).

Το κλείσιμο και αυτού του καταστήματος, ενταγμένο στο συνολικότερο σχέδιο της απρόσκοπτης κερδοφορίας των τραπεζών, θα φέρει ταλαιπωρία και έξοδα σε εκατοντάδες κατοικους (αγρότες, συνταξιούχους), επισκέπτες και φυσικά δυσμενείς μετακινήσεις, αβεβαιότητα και ανεργία στους τραπεζοϋπαλλήλους του .
Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση αποτελεί τον κύριο μέτοχο της Τράπεζας Πειραιώς μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, άρα μπορεί και έχει τον τρόπο να παρέμβει για να μην κλείσουν τα αντίστοιχα υποκατάστατα που ανακοίνωσε η Τράπεζα σε έδρες των δήμων.

ΩςΚομματική Οργάνωση του ΚΚΕ, καλούμε τον λαό της περιοχής να βγει μπροστά και να σταθεί εμπόδιο στο κλείσιμο όχι μόνο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος αλλά και όλων των υπολοίπων! Ακόμη και τώρα μπορεί και πρέπει να μην κλείσει το υποκατάστημα ιδιαίτερα μέσα στην κρίσιμη περίοδο που περάσαμε με την πανδημία. Να μη χάσουν κανένα εργασιακό, μισθολογικό ή ασφαλιστικό τους δικαίωμα οι εργαζόμενοι.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top