Κώστας Καραμανλής : Το έργο του μετρο θα τελειώσει

karamanlis-mendoni.jpg

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, επισκέφτηκαν σήμερα το σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης προκειμένου να εξετάσουν την πορεία των εργασιών. Παρόντες με τους δύο υπουργούς ήταν ο γ.γ. Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Νίκος Ταχιάος και ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Νίκος Κουρέτας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής έδωσε υπόσχεση ότι η Θεσσαλονίκη σε λίγα χρόνια θα είναι πολύ διαφορετική από ότι σήμερα ενώ με τη σειρά της η κ. Μενδώνη διαβεβαίωσε πως τα αρχαία που αποσπάστηκαν για τις εργασίες του μετρό, θα παραμείνουν στη θέση τους.

“Θέλω να κοιτάξω τους Θεσσαλονικείς στα μάτια και να τους πω ότι αυτό το έργο θα τελειώσει. Η Θεσσαλονίκη σε μερικά χρόνια δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που βλέπουμε σήμερα. Θα κερδίσουμε τον χρόνο που χάσαμε από τις προσφυγές” ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η υπουργός Πολιτισμού τόνισε πως “ακολουθήσαμε κατά γράμμα τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαίων. Είναι καιρός η Θεσσαλονίκη να επανασυνδεθεί με τον κόσμο, με όλα τα έργα που έχει προγραμματίσει αυτή η κυβέρνηση“.

Μετά το πέρας της επίσκεψής τους στο σταθμό, θα ακολουθήσει σύσκεψη στα γραφεία της “Αττικό Μετρό”, στην οποία θα βρίσκεται ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο πρόεδρος της “Αττικό Μετρό”, Νίκος Ταχιάος, ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Νίκος Κουρέτας, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Γιώργος Τσακούμης.

Μοιραστείτε το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Top